早排見到朋友打卡呢間蒸海鮮火鍋~主打一人一鍋蒸食,無火無油煙,就同朋友一齊黎試!佢環境係用竹簾遮住,一個人食又得,幾個人食又得我哋今次叫咗兩個套餐:🍽️ 【八府巡按】$488套餐好豐富,我哋揀咗:🦞 半隻龍蝦+帶子+蟶子皇:•龍蝦夠大隻,肉質爽口彈牙~蒸完無雪味,鮮味十足;•帶子厚身飽滿,仲有少少海水味,夠晒鮮甜;•蟶子皇係我心水!大隻開殼,肉滑又冇沙,食落唔腥。🥩 肉類揀咗安格斯牛+雞腿肉:•牛肉切得啱啱好,唔會過薄,蒸完仲keep到油脂香;•雞腿肉嫩滑唔嚡口,唔會蒸完變鞋。🍚 主食:魚湯米粉•魚湯底超香,入口滑順又夠濃,飲落有魚鮮味唔腥~米粉吸晒湯精華,真係一流!🍽️ 【內務總管】$328呢個套餐價錢平啲但都好有驚喜:🦪 蟶子皇:我哋實在太鍾意蟶子啦,第二個餐都照樣要!新鮮夠味,每啖都滿足~而佢既蝦都好新鮮彈牙!🥓 肉類揀咗牛+豬:•牛肉一樣咁出色;•豬肉則切得薄薄地,蒸完唔鞋又唔膩,啱啱好。🍲 主食升級:蟹皇粥(+$68)•我地架錢要左個蟹皇粥,我地食完蒸海鮮,店員會幫你煮粥加入蟹膏+蟹肉+芋頭,成煲粥香濃軟滑,超級鮮甜,係整個餐最圓滿既收尾😍!兩個餐都有沙律,小食,三寶丸,佢個牛丸

佢環境係用竹簾遮住,一個人食又得,幾個人食又得

我哋今次叫咗兩個套餐:

🍽️ 【八府巡按】$488

套餐好豐富,我哋揀咗:
🦞 半隻龍蝦+帶子+蟶子皇:
•龍蝦夠大隻,肉質爽口彈牙~蒸完無雪味,鮮味十足;
•帶子厚身飽滿,仲有少少海水味,夠晒鮮甜;
•蟶子皇係我心水!大隻開殼,肉滑又冇沙,食落唔腥。
🥩 肉類揀咗安格斯牛+雞腿肉:
•牛肉切得啱啱好,唔會過薄,蒸完仲keep到油脂香;
•雞腿肉嫩滑唔嚡口,唔會蒸完變鞋。
🍚 主食:魚湯米粉

🍽️ 【內務總管】$328

呢個套餐價錢平啲但都好有驚喜:

而佢既蝦都好新鮮彈牙!

🥓 肉類揀咗牛+豬:
•牛肉一樣咁出色;
•豬肉則切得薄薄地,蒸完唔鞋又唔膩,啱啱好。
🍲 主食升級:蟹皇粥(+$68)

兩個餐都有沙律,小食,三寶丸,佢個牛丸會爆汁,好好食架

🧾 整體
船渦主打蒸氣火鍋,唔洗煮唔洗睇火,每次教定時自動蒸熟,好適合鍾意傾計慢慢食嘅人。 食材夠新鮮,龍蝦+蟶子皇+蟹皇粥組合誠意滿滿!無論同朋友/情侶食都啱!

評分:👍🏻👍🏻👍🏻/5

整體味道指數:😋😋😋/5