2018-06-30 91 浏览
同friend行女人街shopping後已經係到dinner time,剛巧經過豉油街與女人街交界,發現有間一鍋瘋餐廳,門口Menu介紹每人只係$158元已經有10款時令海鮮、重有粥底可五款揀一,我哋喺玻璃窗望入去,見到有好多食客,佢哋一人一鍋打邊爐,好衞生, 兩個決定今晚就入去啲間試試。😍嘩!好生猛嘅海鮮,見到啲蝦仲扎扎跳👏🏻,店員悉心介紹我哋話可參考指示牌,颯唔同種類嘅海鮮有唔同嘅時間,效果會更好味。鮑魚入口感覺唔靭,夠淋滑有口感。貴妃蚌同蟶子好大隻味道鮮甜。肉蟹同蝦好生猛又新鮮,肉質夠彈牙又覺鮮美。我哋叫咗美國安格斯牛小排,例$98元,一上枱見肉質光澤新鮮,只係拖兩拖就食得,入口鮮嫩又甘香。又試吓佢自家出品嘅玫瑰🦐滑同迷你拼盤,每分$28元,自家出品真係零舍唔同,特別好味😋 又有超過40款火鍋配料,每份只係$8元一碟,見咁抵食又叫多4款,有蟹粉包、海膽丸同雲吞,好多餡料係入面,;溫馨提示:食嘅時候要小心入邊啲汁四淺。美國豚肉,淋滑鮮味,又係$8元一碟真係好抵食👍食到最後服務員幫我地加咗啲南瓜粒落湯底後再加啲粥,粥索晒啲精華,煲滾之後重好味,我同friend足足食咗幾碗😋

鮑魚入口感覺唔靭,夠淋滑有口感。

貴妃蚌同蟶子好大隻味道鮮甜。

肉蟹同蝦好生猛又新鮮,肉質夠彈牙又覺鮮美。

美國豚肉,淋滑鮮味,又係$8元一碟真係好抵食👍