呢間位於銅鑼灣謝斐道嘅上樓日式餐廳都幾受人歡迎,原因係佢哋晚晚做緊A5和牛🐂放題,價錢唔單止大眾化,而且聽聞質素都唔差🙂。今次阿叔同朋友下晝嚟食晏,雖然無和牛放題,不過午市亦有多款抵食夾大件嘅定食提供:鍋物🥘、丼飯🍚、刺身🐟、燒物🍢樣樣日式料理都有,總有一款你會鍾意。另外,呢期佢哋做緊二人👫🏻同行,一位半價,難怪長期店內都人山人海啦! 岩手產黑毛和牛壽喜燒 ($168),超豐富又抵食嘅定食!首先,黑毛和牛🐂有三大塊,肉味都幾夠濃,職員上菜時已半生熟,可即時食。除咗和牛外,呢個鍋仲有豆腐、娃娃菜🥬、冬菇、金菇,而且隨餐亦有3款時令刺身、沙律🥗、麵豉湯🥣、蒸蛋、白飯同甜品提供,份量好似提供畀相撲手咁,食得晒成個餐包你飽到反艇😆! 特上刺身御膳 ($208),定食包有六款刺身🐟,包括三文魚、赤身、章紅魚、油甘魚、帆立具同牡丹蝦,每款刺身都幾新鮮肥美,絕對可以滿足鍾意食魚生嘅你同我。呢個餐同壽喜燒一樣,除主食外,一樣跟有沙律、麵豉湯、蒸蛋、白飯同甜品。一心想增肥嘅人,下次可以嚟試吓!食足一星期,包你見效!😏😏😏