呢間位於尖沙咀舊K11嘅泰式餐廳,有別於一般傳統喺門口企兩個木頭公仔嘅泰式餐廳,設計優雅,環境開揚,而且主打泰西fusion菜🍽🥢。.今次阿叔👨🏻同朋友👩🏻行開商場,又餓餓哋就入嚟食個下午茶🍴,呢度下午茶款式多樣化,有輕食如串燒🍢、沙律🥗、船粉🍜、甚至飽肚好似意粉🍝、太陽蛋飯🍛都有,價錢由$58至$98。由於好快就食飯,我哋都只係叫咗幾款輕食。.#泰式生蝦刺身配波蘿椰香雞尾酒 ($78),生蝦刺身🦐用shooter杯上,好別緻、吸睛嘅賣相。職員提出一個別開生面嘅食法,建議我哋剝走蝦尾既殼連埋辣汁一齊飲😳,呢種食法相對惹味,味道較濃烈,不過唔太好辣嘅你就可以點點汁試試先😅,又或者飲隨餐嘅波蘿椰香雞尾酒🍸,好香椰香味,可以幫你沖沖辣。🥵.#阿閒泰自家手打鮮蝦焗多士配雜菜沙律 ($58),唔用油炸嘅多士🥪份外香脆,鮮蝦打成膠狀,質感彈牙,配上大量新鮮清新嘅羽衣甘藍🥗,令你食落一啲都唔覺膩,仲多份健康感添!🥳
.#泰式鹹蛋黃金單骨雞翼配脆炸薯條 ($62),最邪惡😈嘅一款下午茶餐,鹹蛋黃金單骨雞翼,鹹香脆口,非常惹味🤤,雞翼煎成單骨,更方便女士們食嘅時候保持儀態,哈!😆