2024-02-21 238 浏览
尖沙咀 📌【 How to live well 】尖沙咀河内道18号 K11购物艺术馆2楼老友A 早排亲人 & 狗仔走咗 🥲 一直都好 depressed 。喺 Open Rice 🍚 见到呢一间餐厅【 How to live well 】个名好有意思,就拣咗呢间位于📍尖沙咀河内道 K11嘅餐厅,同老友A食个晚饭 🍽️呢度环境以木系装修做主,色调谐和,楼底好高,令人有种好舒服平静、休闲素颜嘅感觉 🌿▪️油扬脆豆腐沙律 🥙 $88 豆腐骤眼睇好似麻麻地,但食落外层微脆,口感内软带少少甜 🥗 沙律菜用咗日式和风酱汁再配蕃茄仔🍅黄萝卜等配菜,略嫌呢个价钱,性价比就欠奉。▪️三文鱼西京烧 • 彩椒莎莎 🌈 $198三文鱼上沾满了🌈 彩椒脆脆↝好靓呀 😍 而伴上鱿鱼干块[哈哈↝初头以为系粟米片]都提升咗呢度菜嘅口感同味道。 鱼皮系轻轻煎炸过,加埋彩椒脆物更加香脆,口感满满哒 ; 而三文鱼肉质好 juicy 又有油香,色 • 香 • 味俱全↝ 私心推介 🩵▪️慢煮四元豚肉 • 蓉蓉 • 肉桂苹果 🍎 $198 朋友切咗一旧仔比我,我摆落口第一下就已经话: “好好食㖞” 😋 初头见到🥩 咁鬼厚,仲怕会好 “
尖沙咀 📌【 How to live well 】
尖沙咀河内道18号 K11购物艺术馆2楼

▪️油扬脆豆腐沙律 🥙 $88

▪️三文鱼西京烧 • 彩椒莎莎 🌈 $198

▪️慢煮四元豚肉 • 蓉蓉 • 肉桂苹果 🍎 $198
朋友切咗一旧仔比我,我摆落口第一下就已经话: “好好食㖞” 😋 初头见到🥩 咁鬼厚,仲怕会好 “鞋”,但系呢个慢煮豚肉真心好好食。 豚肉厚切啖啖肉,根本可以唔使再点个 🍄蘑菇酱汁,都已经好有肉香,好 juicy。伴菜系肉桂苹果 🍎 酱同埋薯蓉,粒粒肉桂苹果肉🍎 我觉得捞埋薯蓉食好夹,好好味,完全冇违和感,酸酸甜甜好开胃↝值得推介 🩵

▪️Passion Bloom 🍊 $58
一杯有 Ribena • Passion fruit • Soda 嘅热情果饮品,除有大量热情果籽,并以酸甜的利宾纳做 Base,味道都几清新。

🔅 呢间餐厅每一个细节都弥漫著慢活嘅元素,其实人生虽然系有好多无可奈何嘅事情都要去面对,既然改变唔到环境,试下改变下心态,学习下慢活、享受下生活。共勉之 🧡

老友,希望你↝ Live well 🦋
2024-02-19
  • 慢煮四元豚肉•蓉蓉•肉桂苹果