尖沙咀K11藝術館內的隱世哲味空間,從料理到空間皆貫徹「well-being」理念!前菜|蜜桃蝦沙律•芝麻油醋汁選用越南虎蝦輕灼鎖甜,蜜桃當造期切瓣冰鎮,芝麻油醋汁調製,沙律清鮮味覺甦醒🥗主菜雙奏柚子蜜烤春雞•烤薯:法國黃油春雞反覆爐烤形成琥珀脆膜,肉汁飽含柑橘酸韻,佐烤薯焦糖化必食😍香辣蕃茄大蝦波浪粉:手工波浪粉吸附西班牙煙燻紅椒粉與San Marzano番茄熬製醬汁,阿根廷紅蝦頭膏增鮮,辣度漸次浮現🤤甜點|咖啡啫喱配雲喱拿雪糕•濃縮咖啡危地馬拉單品咖啡製啫喱+馬達加斯加雲呢拿雪糕+濃縮咖啡黃金比例澆注,苦醇/奶甜/冷熱在舌面解構重組,喜愛🍧液態提拉米蘇DRINKS特調✨  Wonderland: Coconut Water, Matcha Cream Foam, Shredded Coconut抹茶奶油泡覆蓋印尼鮮剖椰子水,巧妙中和甜度🍹推介!!!☕️ Golden Heart Tea Latte (Hot) : Caramel Syrup, Rooibos Tea, Oat Milk, Cinnamon, Apple Crisp焦糖蘋果脆片與錫蘭肉桂粉形成香氣,無咖啡因卻有深度餘韻

前菜|蜜桃蝦沙律•芝麻油醋汁

主菜雙奏

甜點|咖啡啫喱配雲喱拿雪糕•濃縮咖啡

DRINKS特調
抹茶奶油泡覆蓋印尼鮮剖椰子水,巧妙中和甜度🍹推介!!!

焦糖蘋果脆片與錫蘭肉桂粉形成香氣,無咖啡因卻有深度餘韻😘
2025-08-14
2025-08-14 939 浏览
行K11時發現原來有間Cafe響一間傢俬舖入面,見環境幾舒服又有空間感就一於入去食個晚餐😋甜品果然係另一個胃,明明好飽都堅持要食🤎🔸炸蟹肉球拼薯餅.蜜糖芥末醬🦀 $118蟹肉球咬開食到一絲一絲嘅蟹肉🦀 薯餅外脆內綿,配埋橙肉、茄乾醬同蜜糖芥末醬,甜甜哋帶少少辣味道好有層次😋🔸香辣蕃茄大蝦波浪粉🦐 $168大大隻蝦肉煎得幾香~貓奴更欣賞微辣嘅蕃茄醬煮波浪粉🍝有厚度嘅波浪粉食落口感Q彈,仲好掛汁!以為平平無奇竟然令人更驚喜😋🔸柚子蜜烤春雞配烤薯🐓 $198燒春雞嘅雞皮烤至微脆,皮同肉之間嘅脂肪近乎零!無油膩感之餘,柚子蜜甜甜哋加埋黑醋汁同燒春雞好夾~而且整隻燒雞除咗雞髀位之外,全隻冇骨啖啖肉!🤩另一個驚喜嘅主菜👍🏻🔸Coffee Jelly Affogate☕️ $78好鍾意Affogate有雪糕食又有咖啡飲🤎特別在有埋滑滑嘅咖啡啫喱,口感更豐富😚靚之餘有得食有得玩,最佳視覺享受🤭🔸Floating Fantasy🍍 $62福咖啡加人菠蘿汁同奶泡,幾refreshing~🔸Golden Heart Tea Latte🤎 $68以炒過嘅茶加入燕麥奶同焦糖,帶微微肉桂香幾特別。🐾貓奴足跡🐾🌐Ho
行K11時發現原來有間Cafe響一間傢俬舖入面,
見環境幾舒服又有空間感就一於入去食個晚餐😋
Coffee Jelly Affogate☕️
甜品果然係另一個胃,明明好飽都堅持要食🤎
炸蟹肉球拼薯餅.蜜糖芥末醬🦀
🔸炸蟹肉球拼薯餅.蜜糖芥末醬🦀 $118
蟹肉球咬開食到一絲一絲嘅蟹肉🦀
香辣蕃茄大蝦波浪粉🦐
🔸香辣蕃茄大蝦波浪粉🦐 $168
大大隻蝦肉煎得幾香~
貓奴更欣賞微辣嘅蕃茄醬煮波浪粉🍝
有厚度嘅波浪粉食落口感Q彈,仲好掛汁!
以為平平無奇竟然令人更驚喜😋
柚子蜜烤春雞配烤薯🐓
🔸柚子蜜烤春雞配烤薯🐓 $198
燒春雞嘅雞皮烤至微脆,皮同肉之間嘅脂肪近乎零!
無油膩感之餘,柚子蜜甜甜哋加埋黑醋汁同燒春雞好夾~
而且整隻燒雞除咗雞髀位之外,全隻冇骨啖啖肉!🤩
另一個驚喜嘅主菜👍🏻
🔸Coffee Jelly Affogate☕️ $78
好鍾意Affogate有雪糕食又有咖啡飲🤎
特別在有埋滑滑嘅咖啡啫喱,口感更豐富😚
Coffee Jelly Affogate☕️
靚之餘有得食有得玩,最佳視覺享受🤭
Floating Fantasy🍍+ Golden Heart Tea Latte🤎
🔸Floating Fantasy🍍 $62
福咖啡加人菠蘿汁同奶泡,幾refreshing~
🔸Golden Heart Tea Latte🤎 $68
以炒過嘅茶加入燕麥奶同焦糖,帶微微肉桂香幾特別。

🐾貓奴足跡🐾
🌐How To Live Well (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
炸蟹肉球拼薯餅.蜜糖芥末醬🦀
柚子蜜烤春雞配烤薯🐓
Coffee Jelly Affogate☕️
如果朋友唔係帶我嚟,我都唔知呢間係K11 Art Mall嘅傢俬店,裏面竟然有間咁高質嘅西日fusion菜呀🤩!🐟青蔥芝麻拖羅蝦片 $108脆卜卜蝦片上面加入拖羅蓉,撒上芝麻粒同青蔥,入口充滿拖羅嘅鮮味同麻油嘅香氣!超級過癮呀!🥩牛腹肉配精選時菜 $188牛腹肉煎至五成熟,外面有輕微焦香,入口肉質軟嫩帶有嚼勁。淋上肉汁一齊食,味道更加豐富。旁邊配菜有車厘茄、西蘭花同豆角,中和返食肉嘅膩感。🍝黑松露野菌波菜扁意粉 $128扁意粉充滿濃郁嘅野菌味,仲有好多大啡菇同菠菜,入口就滿載黑松露味,炒得好香口!而意粉煮得軟硬度適中,食落有嚼勁,推介!🧀自家製焦糖芝士蛋糕 $58芝士蛋糕上面有層用火槍燒過嘅焦糖脆皮,芝士蛋糕質感超級軟滑,搭配焦糖脆皮,令蛋糕提升咗一個層次!🍵Wonderland $58上層係濃郁而唔苦澀嘅抹茶奶泡,底下係清新嘅椰青水,再加埋少少椰絲,口感好平衡!☕️Floating Fantasy $62咖啡同菠蘿汁嘅混合,再加埋Calpis氣泡水同忌廉泡沫,味道超有層次!📍 How To Live Well尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖

🐟青蔥芝麻拖羅蝦片 $108

📍 How To Live Well
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
2025-08-04
2025-07-24 1388 浏览
約朋友喺尖沙咀敘舊食飯,朋友介紹咗呢間係K11嘅木系傢俬店X餐廳concept store,環境好舒服,仲有好多款創意 Cocktail同咖啡,無論飲唔飲酒都好正🍤✨ 青蔥芝麻拖羅蝦片 $108驚喜度爆燈!蝦片脆口,上面鋪滿咗拖羅蓉同香脆芝麻,仲有青蔥提鮮,鮮味同脆感雙重夾擊,送酒一流!🥩🌿 牛腹肉200克•精選時菜 $188牛腹肉煎得啱啱好,外層微焦,內裡粉嫩多汁,肉質軟淋得嚟帶少少嚼勁,配埋新鮮時菜同秘製醬汁,食落完全唔膩,牛魔王必點! 🍝🖤 黑松露野薗波菜扁意粉 $128黑松露香氣撲鼻,每條扁意粉都掛滿creamy醬汁!野薗同波菜增加口感,素食者都大滿足~味道濃郁但唔會過膩🍮🍨 焦糖芝士布甸配雪糕 $88布甸芝士味濃郁,襯埋雲呢拿雪糕,口感真係無得輸~🍹 Wonderland $58 ☕️Golden Heart Tea Latte $68Wonderland係椰子水做base,飲落好清新Golden Heart茶味醇厚,加埋燕麥奶同肉桂條,好啱冬天飲!兩杯都係打卡able之選~

約朋友喺尖沙咀敘舊食飯,朋友介紹咗呢間係

🍤✨ 青蔥芝麻拖羅蝦片 $108

🥩🌿 牛腹肉200克•精選時菜 $188

🍝🖤 黑松露野薗波菜扁意粉 $128

🍮🍨 焦糖芝士布甸配雪糕 $88
布甸芝士味濃郁,襯埋雲呢拿雪糕,口感真係無得輸~

🍹 Wonderland $58
☕️Golden Heart Tea Latte $68
Wonderland係椰子水做base,飲落好清新
  • 黑松露野菌菠菜扁意粉
2025-06-20 2518 浏览
尖沙咀How To Live Well, 係其中一間我幾鍾意嘅cafe. 餐廳以木色為主,簡約得來好有型格,我幾鍾意呢類型嘅餐廳。好有文青感覺。座位闊落舒服。嗰日我同朋友平日去食晚餐,好多食客,生意好好。頭盤叫咗煙三文魚薄切。配上香橙忌廉汁,好開胃清新。扒日本豚肉。豚肉扒好厚身,但係咬落去肉質係好爽同腍身,旁邊有肉桂蘋果醬,蘋果粒帶點甜味,好開胃。黑松露野菌波菜扁意粉。意粉軟硬度同味道都剛剛好。好多野菌。好足料。焦糖芝士布甸配雪糕。佢嘅雲呢拿雪糕好好味,有雲呢拿籽。布甸甜味適中,味道香濃。好鍾意佢哋新推出嘅兩款飲品,顏色好靚好吸引!所以我哋都叫咗呢兩杯。Strawberry & Peach Oolong, 桃味烏龍茶味道清清地,唔會好甜。烏龍茶上面有一層奶蓋,好幼滑。Ice Cream Lychee Soda, 荔枝糖漿加入梳打,味道調較得剛剛好。雲呢拿雪糕好好食。飲品好淸新,好啱夏天飲。整體來講呢食物、飲品同環境都好好,下次都會再去。
嗰日我同朋友平日去食晚餐,好多食客,生意好好。

頭盤叫咗煙三文魚薄切。配上香橙忌廉汁,好開胃清新。

整體來講呢食物、飲品同環境都好好,下次都會再去。
2045 浏览
3天前 0 浏览
今次去咗一間日本公司品牌嘅餐廳,食物選擇好多,揀咗張兩萬幾蚊嘅梳化。外面有售,可以喺外面買返同一張🤣特別飲品🍸Wonderland棉密綠茶超Creamy口感輕盈,下面嘅椰子水甜而不膩,十分解渴,夏日嘅清爽,超適合炎熱天氣Floating Fantasy最上面cream 鮮滑細膩中層嘅咖啡香氣撲鼻,最抵菠蘿汁甜苦酸嘅完美組合味道很平均麻辣青花椒肉醬玉米片真係欲罷不能 肉醬脆片份量超多‼️ 酸味和辣味平均一口接一口食不停Coffee Jelly Affogato 雲呢拿雪糕香氣濃郁順滑中式甜品涼粉口感滑順冇諗過咁夾扒日本豚肉220克嘅豚肉肉質鮮嫩配上肉桂蘋果粒嘅甜味烤南瓜超好味烤得啱啱好SIX CHEESE PIZZA 濃郁而唔腻淋上蜂蜜,都係第一次食蜂蜜pizza甜鹹相間 小朋友都喜歡

特別飲品🍸
Wonderland
棉密綠茶超Creamy口感輕盈,
下面嘅椰子水甜而不膩,十分解渴,
夏日嘅清爽,超適合炎熱天氣

Floating Fantasy
最上面cream 鮮滑細膩
中層嘅咖啡香氣撲鼻,
最抵菠蘿汁

配上肉桂蘋果粒嘅甜味
烤南瓜超好味烤得啱啱好

SIX CHEESE PIZZA
濃郁而唔腻
淋上蜂蜜,都係第一次食蜂蜜pizza
甜鹹相間 小朋友都喜歡

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.😍 CHILL住打卡好地方 @ 🌟 How To Live Well 🌟.💁‍♀️ 圖片展示美食為:芝士明太子玉子燒 HKD 98牛腹肉200克 HKD 188扒日本豚肉 HKD 178黑松露野菌波菜扁意粉 HKD 128開心果意大利芝士蛋糕杯 HKD 88Floating Fantasy HKD 62Whisky Snow HKD 88.👽 一直好鍾意呢個咖啡店品牌,每次經過都要起碼叫杯嘢飲嘆下,因爲木系設計真係好CHILL,嘢食玩FUSION玩到出神入化。.🧀 前菜試咗「芝士明太子玉子燒」,蛋卷好大件厚身,煎得嫩滑,明太子鹹香微辣,半溶芝士增加濃郁感,熱辣辣好暖胃。.🥩 主菜「牛腹肉」有成200克,肉質好嫩,烤至五成熟顏色完美,帶少許炭香,配烤蔬菜解膩,呢個價錢有呢個質素絕對值。.🐷 另外係「扒日本豚肉」,個邊係脆嘅,肉質保持JUICY,肉桂蘋果醬好夾解油膩。.🍄 主食「黑松露野菌波菜扁意粉」嘅松露醬香氣足,野菌份量多,扁意粉軟硬適中。.🍮 甜品揀左「開心果意大利芝士蛋糕杯」,完全唔會過甜,TIRAMISU味濃,開心果脆粒粒增添口
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
Whisky Snow HKD 88

芝士明太子玉子燒

牛腹肉

黑松露野菌波菜扁意粉

🍮 甜品揀左「開心果意大利芝士蛋糕杯」,完全唔會過甜,TIRAMISU味濃,開心果脆粒粒增添口感。

開心果意大利芝士蛋糕杯

🥃 超推薦特飲「Whisky Snow」,威士忌配朱古力,呢個配搭無敵邪惡,非常濃郁順滑,慢慢酌。
🍵 餐牌推介嘅「Floating Fantasy」係濃縮咖啡混合菠蘿汁,乳酪梳打氣泡清爽,奶泡綿密,溝埋深烘冷萃咖啡,酸甜苦交織好特別。

✨ 呢間分店空間好大,木質裝修真係令人特別CHILL,嘢食好味,份量合理,火候控制得好,特飲好有創意,絕對值得試吓。

📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓201-01號舖
牛腹肉
黑松露野菌波菜扁意粉
開心果意大利芝士蛋糕杯
6天前 0 浏览
尖沙咀K11的購物藝術館走高幾層,在2樓會發現一間以木系生活美學餐廳,木色傢俱、柔和燈光、寬敞座位,富設計感的「How To Live Well」。Wonderland組合非常特別,有椰子水、抹茶奶蓋、椰絲等…入口清爽濃郁,口感層次豐富,輕盈且順滑。Young Man當中加入了蘋果汁、檸檬汁、蜂蜜、茉莉花茶、冷萃咖啡,入口清新不失咖啡苦韻,又帶有陣陣果香,甚有特色。蜜桃蝦沙律芝麻油醋汁鮮蝦大大隻,口感彈牙爽口,再有果香的蜜桃,芝麻油醋汁帶出微酸層次感,啖啖清新,啖啖滋味。柚子蜜烤春雞烤薯春雞外皮酥脆,肉質嫩滑,柚子蜜都滲入雞肉之內,甜香中帶點果酸,配上香烤薯角,非常滿足的一餐。香辣蕃茄大蝦波浪粉波浪粉都盡吸了香辣的蕃茄醬,濃郁而不過火,還有鮮甜彈牙的大蝦,辣得過癮,令人一口接一口。Coffee Jelly Affogato濃縮咖啡淋上滑嫩香草雪糕與爽彈的咖啡啫喱上,苦甜交融,口感層次豐富,絕對是甜品中的靈魂之作。

Wonderland

Young Man

蜜桃蝦沙律芝麻油醋汁

柚子蜜烤春雞烤薯

香辣蕃茄大蝦波浪粉

Coffee Jelly Affogato
2025-08-28 0 浏览
A Whimsical Culinary Escape at How To Live WellTucked away in K11 Musea, How To Live Well offers a delightful escape into inventive, modern cuisine. The meal began with a stellar starter: the Deep-Fried Crab Meat Ball & Hash Brown. The crab ball was succulent and flavourful, perfectly complemented by the sweet honey mustard and the rich, umami kick of the dry tomato pesto.For mains, the Roasted Yuzu Honey Glazed Spring Chicken was a highlight. The bird was incredibly tender and juicy, with the y

For mains, the Roasted Yuzu Honey Glazed Spring Chicken was a highlight. The bird was incredibly tender and juicy, with the yuzu honey glaze providing a beautiful citrusy sweetness that wasn't overpowering. The Spicy Tomato La Mafalda was equally impressive; the pasta had a great al dente bite, tossed in a robust, gently spicy tomato sauce with large, seared prawns.

Dessert was a showstopper. The Coffee Jelly Affogato was a perfect blend of bitter espresso, sweet vanilla ice cream, and textured jelly. We paired it with the Wonderland drink—a refreshing, creamy matcha and coconut concoction that felt both indulgent and light.

How To Live Well truly lives up to its name, offering a creative, well-executed menu in a stylish setting. Highly recommended for a special treat.
係尖沙咀咁人來人往嘅地方 K11購物藝術館裏面有間餐廳開係文藝美食空間 裝修好有日式文藝復古風格將美食與美學融合 不定期與藝術品牌聯名推出限定主題 店內不同角落都有裝飾打卡位煙三文魚薄切•醃小蘿蔔•香橙忌廉汁👉🏻三文魚加香橙忌廉汁,清新解油膩,配埋醃製過嘅小蘿蔔勁夾,最啱夏天食扒日本豚肉 肉桂蘋果醬 烤南瓜 法邊豆👉🏻豚肉厚身但吾柴,煎到面層有少少焦香啱啱好,肉桂蘋果醬夠香甜黑松露菌波菜扁意粉👉🏻黑松露味好濃郁夠特出,一上枱已經聞到好香,扁意粉都好掛汁,菌同波菜都好新鮮吸收曬啲松露味,依個有驚喜抹茶慕絲蛋糕👉🏻慕絲蛋糕口感好順滑,底下有層海綿蛋糕,食落層次好豐富,淡淡嘅抹茶味吾會太甜帶有少少甘味woder land👉🏻係抹茶加椰子水做底,椰子水香甜加埋甘醇嘅抹茶好清新爽口floating fantasy👉🏻依杯係菠蘿汁加咖啡,因為加左菠蘿汁所以咖啡帶有一陣果香味同微酸,面層嘅奶蓋啱啱好中和到果陣酸味令到口感層次豐富,有咖啡嘅醇厚感,又可以品嘗到菠蘿汁嘅清
煙三文魚薄切•醃小蘿蔔•香橙忌廉汁👉🏻

扒日本豚肉 肉桂蘋果醬 烤南瓜 法邊豆👉🏻
豚肉厚身但吾柴,煎到面層有少少焦香啱啱好,肉桂蘋果醬夠香甜

黑松露菌波菜扁意粉👉🏻

抹茶慕絲蛋糕👉🏻

woder land👉🏻
係抹茶加椰子水做底,椰子水香甜加埋甘醇嘅抹茶好清新爽口

floating fantasy👉🏻
2025-08-14 305 浏览
木系裝修嘅Cafe,主打西日fusion 菜,裝修簡約帶點文青feel,環境仲好寬敞舒適ღ 蜜桃蝦沙律•芝麻油醋汁蝦肉爽彈,蜜桃帶清甜果香,芝麻油醋汁酸酸香香,食落開胃又清新ღ 柚子蜜烤春雞•烤薯柚子蜜烤春雞味道酸甜,外皮烤得金黃香脆,雞肉鮮嫩多汁,再搭配外酥內軟嘅馬鈴薯,完美嘅組合ღ 香辣蕃茄大蝦波浪粉大蝦鮮甜爽彈,辣味蕃茄醬濃郁惹味,波浪粉好有咬口,沾滿醬汁好滋味!ღ 咖啡啫喱配雲喱拿雪糕•濃縮咖啡🫗 咖啡啫喱苦甜交錯,雪糕滑溜帶奶香,淋上濃縮咖啡,甜中帶苦好平衡Drinks-Floating Fantasy內有鳳梨汁、濃縮咖啡、蘇打水同忌廉泡沫,味道獨特帶點酸-Golden Heart Tea Latte面頭滿滿肉桂粉,加上燕麥奶再帶點茶香幾清新
木系裝修嘅Cafe,主打西日fusion 菜,
裝修簡約帶點文青feel,環境仲好寬敞舒適

ღ 蜜桃蝦沙律•芝麻油醋汁

ღ 柚子蜜烤春雞•烤薯

ღ 香辣蕃茄大蝦波浪粉

ღ 咖啡啫喱配雲喱拿雪糕•濃縮咖啡

Drinks
Floating Fantasy
內有鳳梨汁、濃縮咖啡、蘇打水同忌廉泡沫,味道獨特帶點酸
Golden Heart Tea Latte

面頭滿滿肉桂粉,加上燕麥奶再帶點茶香
幾清新
2025-08-10 425 浏览
想過得好真係唔容易,有屋有樓都未必開心,有時候一個放鬆嘅時空,仲嚟得實際。放工搵一間好嘅咖啡店,喘一口氣,已經算系過得唔錯。呢間cafe地點真係好好,一放工就由煩囂鬧市,直接成為鳥語嘅綠洲,樓底高,空間感好大,而且木系嘅傢俱,令人放鬆身心。🍖食物簡單好味,前菜點咗炸蟹肉球拼薯餅,事實上,晚上食香脆嘅薯餅真係好治癒,有一種唔使俾工作困死,仲可以做到日間本來想做嘅事情嘅感覺,而同樣脆身嘅蟹肉球,入邊仲食到一絲絲蟹肉,而且熱辣辣,系晚上俾一種溫暖擁抱住嘅安全感。🍖香辣蕃茄大蝦波浪粉,波浪粉索住啲汁醬變得非常惹味,個粉系厚身,有咬感,有啲手工面嘅感覺,我冇證實過,但係我當系由家人親手安撫辛勤一日嘅勞累。隻蝦仲要好彈牙添。🍖柚子蜜烤春雞,雞肉好嫩,而且系足足整隻雞,冇多餘脂肪,配合埋烤薯仔唔好,有啲澱粉質,但係又唔太多,更加突顯到雞嘅美味。飲品我哋叫咗有酒又熱嘅whisky snow 同埋好有層次嘅 floating fantasy,酒精帶嚟嘅溫暖,同埋視覺上靚到不得了嘅凍飲,都足以令我放鬆心情。配埋最後嘅 coffee jelly affogato, 兩球大大球嘅雪糕,係晚餐最好嘅結尾。

2025-08-06 233 浏览
最近常下大雨,為免大雨造成的不便,朋友約我在地鐵上蓋的商塲餐廳晚飯,那就方便得多。第一次來這西餐廳,全塲坐滿食客。餐廳有望窗的bar枱、有二人至六人的餐枱,環境舒適。雖然食客眾多,但侍應也很有禮貌,工作效率很高。不用等多久便上菜了。而每道菜也很有水準。青蔥芝麻拖羅蝦片 ($108)拖羅的魚香鮮味,加上芝麻,放在蝦片上,這配搭新穎,味道與口感皆十分豐富。牛腹肉200克▪︎精選時菜 ($188)這五成熟牛腹肉生熟度掌握得很好,牛肉香味濃,有咬口,但不會靱,有肉汁。黑松露野菌波菜扁意粉 ($128)這意粉充滿黑松露的香味,配以野菌和波菜,集美味與健康於一身。Young Man 冰咖啡 ($68)結合了蘋果汁、檸檬汁、蜂蜜、茉莉花茶的冷泡咖啡,有一塊蘋果片和冰球在飲品中,十分特別。茉莉花茶香,微微的酸和一絲絲的甜味,味道口感獨特清純。Floating Fantasy 冰咖啡 ($62)結合了鳳梨汁、蘇打水、忌廉泡沫的濃縮咖啡,是個新穎的配搭,而鳳梨與咖啡味道也配合得好。抹茶慕絲蛋糕▪︎抹茶雪糕 ($68)冰凍的抹茶雪糕,配上綿滑有微微苦澀的慕絲蛋糕,加上奪目的甜紅豆,是一道美味的甜品!有加一服務費

青蔥芝麻拖羅蝦片 ($108)

牛腹肉200克▪︎精選時菜 ($188)

黑松露野菌波菜扁意粉 ($128)

Young Man 冰咖啡 ($68)

Floating Fantasy 冰咖啡 ($62)

抹茶慕絲蛋糕▪︎抹茶雪糕 ($68)

有加一服務費
好耐以前食過一次How To Live Well嘅lunch, 今次經過尖沙咀就食個dinner先~餐廳幾大,枱凳都疏落,係一個宜居同自在嘅環境🥰咁啱waiter帶去望窗位,可以好舒服咁傾計~🤩以前食過覺得都有啲貴,但可能宜家嘢食整體加咗價同市道差咗,今次嚟食發現西餐嚟講價錢都合理,同埋食物質素一流🥳,值得去食!Buffalo Mozarella Pizza 9” $118 (9/10)幾清嘅一個pizza, 簡單但好好味❣️Pizza邊唔燶但脆,蕃茄醬似自製,好甜同有食材嘅味😚Pizza上面有好多片蕃茄,啖啖都係蕃茄嘅酸酸甜甜,加上舖喺面薄薄嘅一層鹹香芝士令到層次豐富😜中間一大舊水牛芝士少少凍,彈彈地嘅口感,唔膩少少鹹,切開撈埋每塊pizza食份量都好足夠👍🏻明太子忌廉煙肉意粉 $148 (9/10)成個意粉都好好好掛汁!明太子係自己撈落意粉到,比想像中無咁濃味,但成個意粉嚟睇比例啱啱好!忌廉煙肉柴魚片撈埋明太子將明太子嘅鮮味提煉出嚟,唔辣但好香。意粉完全唔油,食埋成個都唔會膩,個人非常欣賞同推薦🐷🔥🤓Old Rubbish $43 (已-$15 by set) (8/10)意粉加飲品

明太子忌廉煙肉意粉 $148 (9/10)

意粉加飲品星期六日晚市都正價減$15,見到個名幾得意叫嚟睇吓🤣益力多撈橙汁同西柚汁,入面仲有啲西柚肉,比想像中無咁甜,反而幾refreshing嘅嘢飲。可能由於新鮮水果榨起有少少澀味,第一次飲微甘嘅益力多,都係一個有趣嘅體驗😂😂

明太子忌廉煙肉意粉
Buffalo Mozarella Pizza
Old  Rubbish
明太子忌廉煙肉意粉
Buffalo Mozarella Pizza
Old  Rubbish
  • buffalo  mozarella  pizza
以为走进日式家居买手店——错!这居然是家餐厅!每张桌椅都出自日本设计师之手,甚至连店里每盏灯都有满满设计感原木色调+极简线条搭配暖黄色灯光,复古又温馨,布置充满禅意,好chill落座没一会就开始下大雨,窗边位置边吃东西边欣赏尖沙咀街景,这氛围不要太舒适🥩 7分熟牛腹肉+时令蔬菜刀尖轻轻一压 肉汁直接biu出来配着当季时蔬 清爽不抢戏黑松露野菌菠菜扁意粉每根面条都裹满黑松露酱,还有大片大片多种菌菇,口感巨丰富菌菇的鲜+黄油的香,加上满口的松露酱汁,美味😋重点!这家店太会做抹茶🍵了先是抹茶饮品Young Man顶层是抹茶泡沫+浓郁抹茶拿铁+底层的椰子水,层次鲜明,抹茶味好浓郁,不要太搭!甜点是抹茶慕斯蛋糕加配抹茶雪糕蛋糕的慕斯层超绵密,再配上浓浓抹茶雪糕,雪糕底部还配了红豆粒,三者搭配口感丰富又浓郁!重点是微苦微甜,甜点一点都不腻,吃完甚至还想再来一个小Tips: 记得订位,工作日7点都要排队!
以为走进日式家居买手店——错!这居然是家餐厅!

🥩 7分熟牛腹肉+时令蔬菜
刀尖轻轻一压 肉汁直接biu出来
配着当季时蔬 清爽不抢戏

黑松露野菌菠菜扁意粉
每根面条都裹满黑松露酱,还有大片大片多种菌菇,口感巨丰富
菌菇的鲜+黄油的香,加上满口的松露酱汁,美味😋

重点!这家店太会做抹茶🍵了
先是抹茶饮品Young Man
甜点是抹茶慕斯蛋糕加配抹茶雪糕
重点是微苦微甜,甜点一点都不腻,吃完甚至还想再来一个

小Tips: 记得订位,工作日7点都要排队!