一向感觉鲗鱼涌冇咩特别嘢食(可能我哋少行🤣),但今次比我哋揾到间喺鲗鱼涌嘅泰菜 @cafesiamhk 🇹🇭门面大大个霓虹招牌,超易认!装修仲行型格木系路线,潮👍🏼是次为大家介绍好丰富嘅二人餐,食到揽住个肚😆—————————————————————————👩🏽‍🤝‍👨🏻𝑫𝒊𝒏𝒏𝒆𝒓 𝑺𝒆𝒕 𝑭𝒐𝒓 𝑻𝒘𝒐 $398🇹🇭青木瓜沙律最近食过嘅青木瓜沙律都偏辣,依个都唔例外🤭自问都几食得辣!一边食能够感受到香料同草青味,真系好fresh🥗~🇹🇭伊森炭烧串烧出奇地唔靭嘅串烧👍🏼无论鸡定猪肉质都够晒嫩,仲新鲜热辣辣😋🇹🇭镬炒帕查牛柳片好有镬气嘅小菜~牛柳片沾满浓浓嘅泰国香料味,咬落又够淋,爽😆🇹🇭暹馆大虾金边粉包蛋应该系咁多道菜入面最surprise嘅菜式🤓金边粉大家或者食得多,但咁靓靓嘅蛋包金边粉又试过未?金边粉质感一啲都唔干身,有炒过嘅油包裹每条面条😋仲有两只大虾,足料!🇹🇭泰式飞天通菜食泰国菜又点可以冇菜食?最钟意食泰式炒菜劲香口又有镬气🤓🇹🇭芒果椰子沙冰 + 泰式奶茶 👧🏻叫咗杯芒果椰子沙冰,行咗成日街饮啖沙冰真系好透心凉😋👦🏻好钟意饮奶茶,佢觉得杯泰奶唔会太甜,味道适中刚刚好,奶同茶

是次为大家介绍好丰富嘅二人餐,食到揽住个肚😆
—————————————————————————

🇹🇭青木瓜沙律

🇹🇭伊森炭烧串烧

出奇地唔靭嘅串烧👍🏼无论鸡定猪肉质都够晒嫩,仲新鲜热辣辣😋

🇹🇭镬炒帕查牛柳片

🇹🇭暹馆大虾金边粉包蛋

🇹🇭泰式飞天通菜
食泰国菜又点可以冇菜食?最钟意食泰式炒菜劲香口又有镬气🤓

🇹🇭芒果椰子沙冰 + 泰式奶茶

👧🏻叫咗杯芒果椰子沙冰,行咗成日街饮啖沙冰真系好透心凉😋
👦🏻好钟意饮奶茶,佢觉得杯泰奶唔会太甜,味道适中刚刚好,奶同茶嘅比例啱啱好!系少甜👅
—————————————————————————
📍鲗鱼涌华兰路12A-12H号地下2-10号舖
🕗11:30 - 15:00;17:30 - 22:00(Mon-Fri)
11:30 - 15:30;17:30 - 22:00(Sat-Sun)
用餐时段