6天前
香港要食到靚牛扒其實真係好易,區區都有隱藏扒房,好似呢間喺灣仔嘅樓上鋪。環境舒適,仲可以望住一邊窗景慢慢天黑。晚市套餐都真係幾抵食,$388 有齊前菜湯、包同沙律,再從12個main 揀1款,再包1杯飲品(我哋揀咗熱奶茶熱檸茶)。蘑菇湯濃而不膩,自己尤其鍾意仲有一片片菇,保留返口感。餐包幾有親切感,係熱熱地嘅包,香甜鬆軟。沙律簡單調味,食得出好新鮮,好彩冇俾太多醬遮掩菜嘅鮮甜。💡230g 安格斯封門柳牛扒封邊做得好好,表面都係焦脆。封門柳牛肉味好濃,越咬越出味,230g 比想像中大舊好多!💡230g 美國平鐵牛扒比起封門柳更嫩滑,五成熟剛剛好,香氣十足,易咬唔會柴。就連薯條都好味呀!順帶一提,呢度把切肉刀好可愛,係一把迷你菜刀,切起上嚟都好順!如果係同朋友想靜靜地傾計食扒,呢個絕對係好地方,仲有得揀free flow添~
💡230g 安格斯封門柳牛扒
💡230g 美國平鐵牛扒