2020-11-20
@kan.teen經過左幾次 終於留肚去食啦😋我呢啲港女唔係淨係鐘意去酒店食下午茶嘅🥨🍵自己勁鐘意食港式嘢 茶餐廳🍛啊🍴掃街食魚蛋燒賣 雞蛋仔🥢雲吞麵車仔麵🍜好多都鐘意食😍.👅咖哩魚蛋 蘿蔔 雞中翼 美味齋,淨餸 ;湯底揀左:腩汁 麻辣 蔥。$52湯底濃味🤎比起腩汁嘅濃厚同油膩,湯底更帶岀清甜🍲令我留下深刻印象!🤔車仔麵嘅湯底一般偏鹹居多但麵尊與眾不同🍬🌷佢個豬骨湯底🍖熬製五至少個鐘🧚🏼♀️唔多唔少 甜味由此帶出💖仲有佢個秘製麻辣醬同辣油🌶好惹味🌶但可以再辣啲啊🤤‼️不過 餸方面相對失色🙈咖喱魚蛋無咖喱味✊🏻,但係好大粒👀同質地有彈性;蘿蔔🤍,食落無渣無根 清甜多水份💦💦;雞中翼🐥,咁佢就冇寫明係滷水嘅 的確好淡 好淺色而且醃得唔入味 但肉質都腍身;美味齋🥢,普通嘢😂吸味之選👍🏻.👅鮮豆漿 $12都係咁啦~又唔係佢地舖自己榨😂.🧡@kan.teen 提提你🧡唔好lunch time 1-2點去 好多人 要排隊 2點後去就唔洗等✨✨.👄總結湯底係靈魂✨✨值得我回頭再幫襯👍🏻而且有秘製醬汁 有誠意❣️不過啲餸好一般 而且款式選擇唔多🙈———📍麵尊 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街18號V Point地下
咖哩魚蛋 蘿蔔 雞中翼 美味齋,淨餸 ; 湯底揀左:腩汁 麻辣 蔥
👅咖哩魚蛋 蘿蔔 雞中翼 美味齋,淨餸 ;
湯底揀左:腩汁 麻辣 蔥。$52
仲有佢個秘製麻辣醬同辣油🌶好惹味🌶但可以再辣啲啊🤤‼️
不過 餸方面相對失色🙈
咖喱魚蛋無咖喱味✊🏻,但係好大粒👀同質地有彈性;
蘿蔔🤍,食落無渣無根 清甜多水份💦💦;
美味齋🥢,普通嘢😂吸味之選👍🏻
👅鮮豆漿 $12
都係咁啦~又唔係佢地舖自己榨😂
👄總結
———
📍麵尊 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街18號V Point地下5號舖
#kanteen #kanteen香港 #kanteen銅鑼灣 #kanteen良心幫襯 #kanteen車仔麵