觀塘工廈區向來卧虎藏龍,今次嚟呢度慶祝男小編生日🥂 專程拜訪呢間高質隱世餐廳— 喰楽 Kuraku,一嘆和牛壽喜燒🇯🇵 餐廳環境闊落,格調柔和,坐得好舒服😚 呢度嘅環境亦相對安靜,可以慢慢傾計🗣 餐廳入面只係得4-5張枱,想食嘅話一定要預早book定☎️——————🤍 日本產A5和牛(100g) $198🤍 澳洲產M9和牛(100g) $168小編們當日去叫咗兩個lunch set,包咗前菜、日本產雞蛋🥚、野菜鍋🥬、日本珍珠米飯🍚同埋甜品(杯裝雪糕)🍦添。 女小編特別鍾意炆牛肉呢個前菜,肉質夠淋同埋入味!❤️ 重頭戲嘅壽喜燒煲湯底夠甜,上碟嘅時候賣相好靚,因為不同款色嘅野菜都精心擺設過,唔怪得之吸引咁多人嚟食啦😋 貴啲嘅A5和牛脂肪紋理相對清晰,而且肉色更鮮紅,望住都覺得好正🤪 食落有入口即溶嘅感覺🥴想食平少少,澳洲M9和牛都唔錯,雖然牛肉睇落冇咁肥,但係勝在夠多片✌🏻 兩碟牛肉都冇雪味,平時係屋企一定食唔到呢quality😌

——————
🤍 日本產A5和牛(100g) $198