2022-10-19
Bookmark左呢間和牛燒肉店想試好耐,趁朋友生日,終於有藉口去試下😋😆 一入到餐廳,真係有一種久違去左日本嘅感覺🥹!因為餐廳門面好高級,播住日本歌,又有啲日文錄音🇯🇵 未去得旅行,都可以幻想住自己喺日本食燒肉🤣我地揀左第二高級嘅Course C 日本産黑毛和牛($598+1),套餐包左110款食物加4個頭盤,其他餐點可以用QR code自助落單,好方便~頭盤賣相非常靚,有d乾冰係底,飄住煙咁上枱,視覺效果100分🙌🏻 『是日寶箱 - 黑毛和牛西冷』,油脂分佈好平均好靚🥩✨ 店員仲會問你需唔需要幫手燒,咁就唔使驚唔識燒嘥咗塊扒啦~ 半熟嘅西冷和牛口感嫩滑,咀嚼時d肉汁會慢慢滲出黎🤤 入口即溶,又棉又滑,真係至高享受🫶🏻 而且店員會講解和牛係産自邊度,會有個「和牛識別番號」,即係和牛嘅出世紙,有曬品質保證,非常專業💫其他頭盤『花畑box』、『舟盛盒』、『桶盛盒』亦包含唔同嘅和牛部位,包括牛肋肉、牛里脊肉、牛舌,仲有豚肉、雞肉同埋海鮮~ 種類非常多😇 每樣都可以試下~ 要讚下大蝦🦐好有鮮味,滿滿肉汁~單點方面,我哋最鍾意和牛薄炙里脊肉☺️,輕輕燒一燒就食得,沾埋蛋漿食,油脂感啱啱好,牛味濃
單點方面,我哋最鍾意和牛薄炙里脊肉☺️,輕輕燒一燒就食得,沾埋蛋漿食,油脂感啱啱好,牛味濃郁又嫩滑~👍🏻 餐廳送餐速度好快,利用送餐輸送帶運過黎,小朋友應該會好鍾意❤️
另外,佢嘅熟食出色到令我好驚喜啊😋😝!我哋叫咗啲韓國醃製小菜、黑松露薯條、可樂餅等等全部都極高質!但係份量偏大份,食唔到好多🤣 特別特別推薦明太子沙律🥗!單食已經好好味,加埋生菜同牛肉一齊食口感會更加豐富,每啖都好幸福😇
餐廳設有自助吧,可以自己揀醬料、沙律、飲品、甜品等等,仲有爆谷食😆 飲品方面推薦『菠蘿青瓜美人水🍍🥒』,唔會太甜又清新!🥂 我飲咗幾杯😝
而甜品方面有細細杯嘅布甸🍮同芝士餅類🍰,仲有好多款日本明治雪條,我哋試左荔枝海鹽同埋白桃烏龍雪條,兩款都唔錯,解膩一流!🫰🏻
餐廳環境非常闊落,連個廁所都又大又靚😂 餐點質素💯 下次一定會encore!