2022-06-02 106 浏览
▪️有無人同我一樣鍾意食鴨仲多過食雞?但香港真係好少地方有鴨煲😵‍💫~呢間我兩年前都推介過,今次再食同樣高質👏🏻▪️佢個玩法同一般雞煲店都一樣,都係先食煲,食夠啦就可以轉火鍋,總共任食兩小時😋但佢特色個位在於首先煲物可以揀雞/鴨/豬手,三款試晒都得🤤我最後係食咗三次鴨煲同一次豬手煲~呢度嘅鴨煲點解咁出色?首先佢係兩溝,燒鴨同臘鴨,有啲層次唔悶🥰再者食之前店員會倒玫瑰露再點火,鴨肉好食,嫰度夠,調味適中唔會太咸,仲有埋酒味超夾😁連埋入味嘅鴨掌同枝竹,真心高質😍至於中式豬手我本身就唔太鍾意食,所以都只係叫嚟試一試,正路水準啦!▪️之後轉火鍋都幾多湯底揀,今次想啲就要咗藥膳湯,都幾多紅棗當歸下👍🏻~因為食咗咁多肉之後,再打邊爐會想主力食海鮮。肉淨係食咗鮮牛,水準中上值得試嘅,海鮮就推介吊桶仔,花枝片同帆立貝,都算幾高質🤤另外仲有自助吧大量火鍋料,飲品同甜品👍🏻▪️我今次呢個係$218 - $228嘅基本任食套餐,性價比係好高,尤其如果你同我一樣鍾意食鴨就更加一定要食😆如果加錢升級,仲可以食到和牛架👍🏻👍🏻