和大少去完南華會打波,郁動吓老骨頭,行去下面找吓野食補充下先,見呢間食牛肉粉,啱口味,有位,gogogo!!!店內吾大,但算舒適,各店員該是自已人,談話全都用佢地家鄉話,吾知佢講咩。店員非常有禮,問我地食過未? 我話未,佢就好細心咁推介店有美食。其實好多野想試,在推介下點了說必要試的紅燒牛肉湯粉,大少點了個簡單的辣雞丁套餐,配苦丁茶。牛肉粉真是鎮店食品,先喝啖湯,真是牛的精華盡在其中,粉是貴州特產,不是常見的河粉米粉那些,牛肉嫩滑,完美配搭。大少點的,辣雞丁客飯,看似簡單,但雞件好有雞味,辣度適而,胃口大開,隨餐點的苦丁茶,初飲會丁點苦,但飲落會覺得係回甘,凍飲冰涼,正好消減雞丁辣度。食完想點個玫瑰冰粉作完結,但待應話吾好意思,賣晒!!! 正失望時,廚房傳來一道獅吼【照萿單,我即做!!】,那刻好滾動😭😭😭,我估其他廚房啋我都傻。冰粉單看賣相都吾輸,味道清新帶點玫瑰花香,質地似白涼粉,加了點花生碎粒,有d咬口,不錯。二人前,埋單173,人均$90,貴了點,但食品和服務整體不錯。
,有位,gogogo!!!

紅燒牛肉湯麵

2018-07-25