2023-09-08
🌟招牌叉燒其實我平時一向都唔會嗌叉燒食,但今次屋企人話好想食,所以就叫咗返嚟試吓。點知真係好!好!食!個皮燒到有啲脆脆地,個汁調得好好味,叉燒本身非常軟腍,油脂分布都好靚。.🌟豔影蝦球個汁好似沙律醬帶少少酸甜味,每件蝦球下面仲有一塊檸檬,蝦球咬落去係香脆嘅外皮,入面有大大嘅蝦仲非常彈牙,整體感覺好鮮甜又好清新嘅味道。.🌟生煎蓮藕餅一共有8件,蓮藕餅其實係除咗一啲蓮藕碎以外仲有豬肉喺入面,兩種加埋口感層次好豐富,味道咸香咸香咁好正😍.🌟鮮腐竹蕃茄浸菜苗呢個菜式平時真係好少見,整體都幾大份,上面腐竹都多,非常新鮮有好濃嘅豆香味,菜苗都好翠綠。另外個湯底係鮮蕃茄味,用嚟飲都可以。.🔸整體評價🔸整體食物水平高質,服務都到位,如果大家係觀塘要同屋企人搵中菜館或者想搵地方飲茶嘅話,呢間都幾適合㗎!
🌟招牌叉燒
🌟豔影蝦球