2020-12-03
好耐無食餃子,一直想搵間好嘅,見朋友介紹,即刻放工去買。門口有人等,裡面坐哂人,呢晚只係平日夜晚。好多都想食,佢有淨餃,有餃子麵,煎餃。環境好企理,醬料放得好,坐都舒服。本來員工要食飯,但太多客人,枱上只留下寂寞嘅飯。有自己帶嘅飯盒,其中一個可以盛。豬手飯,40元,好豐富膠原蛋白,汁都可以。我必須要讚,餃子真係好出色,有機會最好係堂食(難怪有人同我講lunch爆哂)。蕃茄雞蛋素肉餃麵,34元,個湯絕對唔係講笑,好好飲,以為得兩粒菇,湯頭十分夠味,無味精。皮薄料足,咬落仲要juicy,唔易穿,好高境界。麵都唔錯,彈牙,唔會過硬(外賣點都會淨小小,唔可以太多要求)。買咗生餃放定係雪櫃(寫文呢日我剛先又入貨),圖中係紹菜餃一打,36元,只可以單拼,每打一款(今日我再買蕃蛋同西洋菜)。就咁用水煮,唔係咩湯底,等浮起焗一陣食得(跟店長教)。又係勁好食,上面係素肉,但已經好真下。呢個食得到啲料都係好嘢,本身咬落口感層次多,不得不佩服係有汁,但唔係味精,係菜嘅甜加小小肉。平時我都係寫唔係好多字,食物質素好之餘,我成日話服務態度好係令食物自然提升嘅不二法門。我買外賣呢日全場滿座,為左想係屋企煮好餃子,
門口有人等,裡面坐哂人,呢晚只係平日夜晚。
好多都想食,佢有淨餃,有餃子麵,煎餃。
平時我都係寫唔係好多字,食物質素好之餘,我成日話服務態度好係令食物自然提升嘅不二法門。我買外賣呢日全場滿座,為左想係屋企煮好餃子,都想請教應該點煮。店長好忙,忙左幾張枱,專登返黎我度解說應該要點煮,完全係真心樂意,唔會黑客人面,我都好驚訝!呢度要特意大讚👏🏻👏🏻
遇到一間好食又好服務態度好,爆💛💛⭐️⭐️