2019-05-31
由公司行過黎成業街都要一段時間,還好我地成班同事都係吃貨之人,行遠小小係ok。呢間我地之前食開年飯圍餐已經食過佢嘅小炒,大家都只有讚無彈,但就未食過佢嘅午市。早一步打上去留位,我地10個人坐大枱。食中菜最正嘅就係「圓桌會議」,個個都望到,點都傾到計。一黎到已經快手睇餐牌,想食咩都有咁濟,總有一款啱哂。我自己就睇咗一陣,咩都想食呀嘛。最後我揀咗呢個,芝士辣味紅酒焗牛坑腩,40元。唔好睇佢好平凡咁,牛坑腩係超入味同埋淋,我諗我都無乜點咬過又唔黐牙,肉質腍身又有彈性,牛味夠哂濃郁。芝士再鋪上去又唔會搶風頭,而且啲飯粒粒分明,又加咗蛋,好香口。特別推介話梅骨,48元,好開胃,而且呢味好特別,就算你無乜胃口都好,食咗第一舊,好自然想追落去。女仔唔食得多飯,可以叫兩個客飯share一個飯,咁就剛剛好又唔會浪費。有湯送,幾正。我就今次要嘆下熱奶茶啦,大家都好滿意,上菜速度快,又平又正,食完時間尚有可以傾陣計。
有湯送,幾正。