HIKARI

最近係荃灣西真係越來越多野食,琴日朋友行完荃灣廣場去左對面街都搵地方chill下,發現一間樓高兩層的純白日系𝗰𝗮𝗳𝗲都幾靚,就入去到飲杯咖啡食下甜品❤️◦ 丸久小山園抹茶鮮奶 ($47)其實黎之前做左research🙈,知道每次拉花都唔同,好似開盲盒咁🤣所以今次黎呢到就一定要叫熱飲,睇下有邊款拉花😆我想講呢杯matcha latte既拉花真係超靚,係一隻獨角馬🦄!我同朋友各自影左好耐先捨得飲😂呢杯飲落都幾滑,抹茶味比奶味重,如果奶味可以再濃D就更岩我口味😘◦ 泡沫咖啡 ($42) 呢到既咖啡係可以揀果香或者花香,我就揀左果香(nutty blend),呢款係用左來自哥倫比亞同埋巴西經過中度烘培既咖啡豆,飲落都幾香果香咖啡味,係我鍾意既味道❤️好滿意呢一杯!◦ 髒髒提拉米蘇 ($78)呢份Tiramisu都幾大份,芝士份量好多,味道都幾濃郁,不過酒味略淡,手指餅太乾,扣左啲分🙈📍Hikari 荃灣大壩街21號地舖

◦ 丸久小山園抹茶鮮奶 ($47)

◦ 泡沫咖啡 ($42)

◦ 髒髒提拉米蘇 ($78)

📍Hikari
荃灣大壩街21號地舖