2020-06-23
【芫荽愛好者必試✔】本來都麻麻哋芫荽,但係最近知道呢碗拉麵非常出名,路過尖沙咀,店舖都好突出好易認,所以決定一試「芫荽麻辣味增拉麵🍜」$110佢嘅辣度&麻度都有得個別選擇,我就叫咗中辣小麻,但係其實佢嘅中辣都只算譚仔嘅五小辣,食得辣嘅朋友其實可以試吓特辣,應該都唔會太勁第一淡食落去,滿滿嘅芫茜充斥着口腔,加上佢咸咸嘅湯底,其實唔會食到腥味,我立刻有種愛上芫茜嘅感覺😚加埋佢偏硬嘅拉麵,我覺得配搭恰到好處,佢仲有一舊叉燒,半肥瘦都好惹味,好快地我成碗都食晒,從此重口味嘅野食,芫茜應該佔一席位「增量叉燒辣麻味增拉麵」$135而男友就叫左增量叉燒,就係2舊超大的叉燒,唔係好食得辣嘅佢,小辣都食得到,所以怕辣人士唔洗驚😂唔好比個夠嚇到,盡情食啦
「芫荽麻辣味增拉麵🍜」$110
「增量叉燒辣麻味增拉麵」$135