2024-05-10
我最近探到一間超正嘅火鍋店,就係爆爆鍋!概念係一人一鍋,真係好適合喜歡自己獨享鍋物。揀咗兩個火鍋Set - 美國特級翼板肉套餐同安格斯牛小排套餐。爆爆鍋嘅湯底真係獨具心思,我揀咗爆炒櫻花蝦鮮鍋同剝皮辣椒烏雞鍋。湯底香濃,一碗湯飲入口,就感受到櫻花蝦嘅鮮甜,另一款有辣椒嘅辣勁,真係刺激味蕾!湯底嘅味道好濃郁,夠料夠鮮,令人真係停唔住飲。講到肉類,牛肉真係鮮嫩!特別推薦美國特級翼板肉同安格斯牛小排。美國特級翼板肉肉質鮮甜,一煮就軟嫩入味。而安格斯牛小排肉質細緻,帶有濃郁嘅牛肉香氣,每一口都好滿足。粉麵爆爆鍋都有多款選擇。揀咗寬粉同新竹米粉,兩款粉麵都彈牙有咬勁,吸收湯底嘅味道,真係令人滿足。另外,佢哋嘅小食都好出色,我試咗夜市炸魷魚同辣味涼拌牛肚,都非常好味!夜市炸魷魚外脆內嫩,辣味涼拌牛肚鮮香多汁,配上辣椒醬更加開胃。如果想加點特別嘅飲品,爆爆鍋有特飲可以選擇。我升級咗寒天翡翠檸檬同蘋果醋QQ冰紅茶,兩款飲品都好清爽。寒天翡翠檸檬帶有微微嘅酸甜,而蘋果醋QQ冰紅茶則有一種獨特嘅口感,好解渴。最後要講下佢哋嘅服務同環境。服務態度好好,服務員樂於助人,耐心解答我嘅問題。而環境方面,爆爆鍋嘅裝
最後要講下佢哋嘅服務同環境。服務態度好好,服務員樂於助人,耐心解答我嘅問題。而環境方面,爆爆鍋嘅裝潢非常時尚,氣氛舒適。桌上的燈光柔和,營造出溫馨的用餐氛圍。