2017-12-18 2411 浏览
米芝蓮對我黎講一向都係一上榜就避免去嘅餐廳,一來無論遊客定香港人會一窩蜂去食。不過我相信一樣嘢,未上榜前應該品質係唔錯,服務態度至少會正常。呢晚同事大圍慶功同提早做節,搵咗呢間生記食。由於做節關係,餐牌都調整咗。舊式餐廳,價錢嚟講唔平,可能做節關係。係等齊人嘅空檔期,職員送上熱熱嘅例湯,夠入味,湯渣另上。(我都飲咗兩大碗)睇嚟湯都未夠,再嚟碗泥孟丸粥,暖胃必選,粥底夠味。多餸到我都唔記得有幾咩,睇圖啦都係。有鹽焗雞(味道剛好),生炒骨(夠入味,咸咗小小,菠蘿嘅甜未入到),蝦子柚皮(夠「瀉」,煮得好),竹笙豆苗(夠淋),椒鹽魷(個個有讚無彈),蓮藕餅(不錯),焗魚腸(腥咗小小,尚可接受),梅菜扣肉(煮得夠淋,好肥味,好邪惡)甜品「留」咗白糖糕,有啲誤會,anyway,好味嘅!(希望嗰位職員態度可以好啲)整體大家都覺得ok,除左每人大概250元,可以接受,不過純粹對我嚟講味味都咸左啲,我就一般,我諗避開做節應該好啲,無論價錢定食物。

睇嚟湯都未夠,再嚟碗泥孟丸粥,暖胃必選,粥底夠味。

多餸到我都唔記得有幾咩,睇圖啦都係。