📣📣📣 #旺角美食 #居酒屋推介 #蕾尋晚同朋友去咗旺角新開嘅人氣居酒屋「蕾」🏮,環境好有日本feel,食物選擇又多,真係好滿足!😋我哋叫咗好多嘢食,款款都好出色!首先,小食方面我哋叫咗梅子蕃茄🍅、芝士千本漬🧀同埋雞皮串🐔,酸酸甜甜嘅梅子蕃茄好開胃,芝士千本漬香濃惹味,雞皮串就燒得香脆可口!之後,我哋叫咗幾款串燒,包括雞胸軟骨、塩燒手羽、雞頸肉、墨魚汁香腸🦑同埋牛舌芯串🐮。每款串燒都燒得啱啱好,肉質鮮嫩多汁,調味又恰到好處,真係好正!🤤除咗串燒之外,我哋仲叫咗白鱔🐟、翠玉瓜🥒、山藥同埋炸廣島蠔🦪。白鱔肉質鮮甜,入口即溶;翠玉瓜同山藥清爽可口,可以平衡一下串燒嘅油膩感;炸廣島蠔外脆內嫩,蠔肉肥美多汁,真係好滋味!😋最後,我哋叫咗個夢王蛋飯🍚同燒飯團🍙做主食。夢王蛋飯蛋漿滑溜,飯粒軟硬適中,真係好滿足!燒飯團就外脆內軟,帶有淡淡嘅炭燒香味,好有風味!飲品方面,我哋叫咗Suntory啤酒🍺同埋一滴入魂🍶,兩款都好啱送串燒!🍻總括嚟講,「蕾」嘅食物質素高,價錢合理,環境舒適,服務態度又好,絕對值得一試!💯 推薦俾所有鍾意食日本嘢嘅朋友仔!💖
📣📣📣 #旺角美食 #居酒屋推介 #蕾

2024-11-03