今年生日老公帶我去左間充滿浪漫又有儀式感既西餐廳🌹🍴餐廳LAB EAT Restaurant & Bar位於旺角T.O.P🛍️餐廳室內環境優雅,燈光柔和,搭配住輕柔既英文歌~整體氣氛令人感受到一種溫馨浪漫的氛圍🥰老公有預早book枱😍一去到張枱就見到鋪滿花瓣🌸枱上寫住Happy Birthday🩷仲有好靚既氣球🎈同埋一支粉紅色玫瑰🌹係我喜歡既儀式感😳另外,餐廳既服務態度好高水平🥹❤️直頭有酒店既質素!店員非常有禮貌,仲好貼心,會主動幫我地加水、換碟🍽亦都會主動幫手揸機影合照,仲好關心影出黎我地滿唔滿意,好細心,呢個位好加分💯🥰✿ Happy Birthday Set $368 pp ✿我地叫左個生日套餐,套餐包括三款前菜、兩款主菜同一個驚喜甜品🍮 -Starter-❥ 吞拿魚他他迷你脆筒賣相精緻可愛,好似雪糕筒咁🍦外層酥脆,裡面裝住新鮮既吞拿魚~口感清新,充滿鮮味💙❥ Daily Salad搭配埋油醋醬,沙律酸酸甜甜,清爽可口🥗❥ Daily Soup忌廉湯質地濃稠,味道夠濃郁香滑🫶🏻-Main Course-❥ 蟹肉意大利飯蟹肉份量都幾多,每啖飯都可以食到蟹肉,好滿足🙌🏼飯粒軟硬度適中,
今年生日老公帶我去左間充滿浪漫又有儀式感既西餐廳🌹🍴
整體氣氛令人感受到一種溫馨浪漫的氛圍🥰

-Starter-
❥ 吞拿魚他他迷你脆筒

賣相精緻可愛,好似雪糕筒咁🍦
外層酥脆,裡面裝住新鮮既吞拿魚~
口感清新,充滿鮮味💙

❥ Daily Salad

搭配埋油醋醬,沙律酸酸甜甜,清爽可口🥗

❥ Daily Soup

忌廉湯質地濃稠,味道夠濃郁香滑🫶🏻

-Main Course-

❥ 蟹肉意大利飯
蟹肉份量都幾多,每啖飯都可以食到蟹肉,好滿足🙌🏼
飯粒軟硬度適中,食落超級creamy❤️

❥ 烤戰斧豬排
烤得好靚,好有驚喜🐖
肉質鮮嫩多汁,搭配埋特調既醬汁,味道濃郁😋
另外有薯蓉、車厘茄等等做伴菜,口感好豐富,滿足😌✨

-Dessert-
❥ Dessert

甜品真係最大既驚喜😍😍
有畫碟(係我最愛既姆明公仔😳)!!
另外仲有煙花蠟燭,超夢幻🥰未食甜品已經夠晒甜😂

除左生日套餐之外,我地亦散叫左幾道菜🫶🏻

❥ 香煎鴨肝多士 $138
鴨肝煎得金黃香脆,另外脆卜卜既多士做底,充滿鴨油甘香,味道層次分明❣️

❥ 油封法國鵪鶉髀 $188
賣相好有儀式感😍充滿煙燻香氣♨️
共有6隻‼️鵪鶉肉質細嫩,油封過既做法令肉質更加香滑,有淡淡既鹹香鮮味,食完令人回味無窮🫶🏻🥹

❥ 香煎北海道帶子扁意粉 $198
帶子有3粒,大大粒有鮮味❤️咬落去爽口彈牙,好正呢😆
扁意粉有微辣,增加風味,我本身唔太食辣都食到✅
2025-02-27