2022-05-22
最近係銅鑼灣經過呢間餐廳比佢個日式門面吸引左🤩,停地望下個menu除左有pancake食,仲有唔少日式主食同埋適合打卡既飲品,就覺得入去試試👀◦ 和栗班戟 Montblanc ($148)呢份pancake賣相幾吸引,表面好似炒麵既其實係幼條狀栗子山,感覺勁吸睛‼️佢既栗子味道都幾香,而入面就可以自行選擇雪糕口味同埋班戟口味,我地就揀左栗子雪糕同埋原味班戟😁我地食過分別食呢三樣野,最後都係推薦大家將呢三樣野同時放入口食,會令口感豐富好多😆◦ 蟹王丼 ($198) 呢份蟹王丼係分別用左松葉蟹、麵包蟹、毛蟹、鱈魚蟹同埋大閘蟹五種既蟹膏、蟹肉同蟹油製成,配料仲包括一份細沙律同埋湯🤣 仲係用木製格仔上菜,感覺材料幾豐富又有日本特色🇯🇵◦ 焙茶富士山/抹茶富士山 ($48)焙茶富士山杯嘅形狀似富士山本身已經好靚,而且佢做到分層既效果,上層焙茶奶蓋下層鮮奶,賣相相當吸引🤩表面既奶蓋幾綿滑濃郁,用飲管攪拌之後先令成杯野飲都有焙茶味道,感覺唔錯😍 抹茶富士山同樣賣相吸引,抹茶味奶蓋都幾香同滑,同樣都係幾好飲😋📍Pancake Senmon 銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖記得Like❤️、Share
◦ 和栗班戟 Montblanc ($148)
◦ 蟹王丼 ($198)
◦ 焙茶富士山/抹茶富士山 ($48)
📍Pancake Senmon
銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖
記得Like❤️、Share和Follow @ourfoodstephk_