2023-04-11
龍華酒店喺歷史悠久嘅中式餐廳,門口掛滿紅色燈籠,富有特色 。全港罕見嘅動物園餐廳,可以近距離見到大孔雀🦚,開屏時真喺好靚㗎,仲可以同鸚鵡🦜傾計添!好有氣氛嘅園林餐廳,令人感覺好舒服。餐廳有分户外同室內座位,環境寬敞又舒適,過往有明星到訪龍華酒店,影相留念同打卡都好正呀!帶子大良炒鮮奶大良炒鮮奶係一個經典粵菜,將蛋白同鮮奶炒得夠滑又有奶香,加上帶子就更加金香。食入口非常之又口感十分嫩滑,工序多已是買少見少嘅菜式。豉油皇海蝦最愛豉油皇海蝦,合用豉油皇煎提升海蝦鮮味,肉質爽彈,入味香甜,風味嘅豉油王煎蝦,蝦殼充滿豉油香,蝦肉爽脆鮮甜,非常惹味。香煎釀豆腐煎釀豆腐係客家名菜之一,客家風味嘅豬肉,帶鹹鮮口感層次豐富,使豆腐散發芳香濃烈嘅豆香味道,釀入豬肉令豆香氣更明顯,增加食慾。煎豆腐的汁料,令平凡的小菜,增添層次及鮮味。龍華酒店 (下禾輋村) (沙田)📌沙田下禾輋村22號
好有氣氛嘅園林餐廳,令人感覺好舒服。
帶子大良炒鮮奶
豉油皇海蝦
香煎釀豆腐
龍華酒店 (下禾輋村) (沙田)
📌沙田下禾輋村22號