去開啡店☕️嘅朋友可能都聽過或是已經去過八屋Cafe Hachiko,今次阿叔👨🏾嚟幫襯嘅係佢哋嘅副線、主打班戟甜品。呢度除咗吸引一眾甜品控🍧之外,亦好受抹茶迷嘅歡迎😉。🍵宇治抹茶紅豆拿鐵 ($58),原店嘅signature drink咁受歡迎,嚟到副線新店,當然依然有得飲啦🙌🏼!佢哋以北海道十勝紅豆作底層,之後加上明治4.3特濃牛奶🥛同嚟自東京嘅有機認證抹茶🍵,最後加埋奶泡同撒上抹茶粉就完成,成杯賣相非常吸睛,成座抹茶富士山🗻咁,見到都覺得好治癒😌!味道方面,雖然用上4.3特濃牛奶,但未算太甜,加上抹茶味道,令到整杯苦中帶甘,層次分明,是抹茶迷必試嘅飲品。🤤🤤🤤🥞抹茶提拉班戟 ($98) ,呢度嘅嘅梳乎厘班戟三層厚,質感超鬆軟,蛋味夠香🥚,而且抹茶味亦夠濃,不過由於全部班戟都係即叫即整,製作需時🕔,所以想食就真係要早啲落單喇!🤗🤗🤗