2025-03-27
【打卡必去❗️香港少數梯級設計Cafe:灣仔藍白Tiffany 風🐻x港式風味甜品🍮】熱愛打卡又鐘意食特色甜品嘅我,聽到灣仔有間藍白熊仔打卡cafe一定要去試下💙🤍🦋Injoi係香港🇭🇰 少數嘅梯級設計cafe,cafe嘅門口設計成落地大玻璃,擺放大隻嘅熊仔🐻俾各位少女心嘅女仔打卡,藍白風嘅簡約設計以及高質嘅自家制Begal和港式風味甜品,絕對拍得住韓國嘅高質cafe✨🌟出示此post並用我嘅優惠碼:「foodielag_blah」,消費滿$168 可獲得1件croffle (每日有限售完即止,限每台1份)🌟推薦必試:🔶港式菠蘿酸種包配鵝肝牛油 $98🌟🌟🌟超級超級推薦❗️菠蘿包外皮酥脆,內裡鬆軟,中間搭配豐富的鵝肝牛油,鵝肝的濃郁香氣與菠蘿包的甜味亦好夾,別具獨特的風味💕🔷港式奶茶焦糖燉蛋 $88🌟🌟🌟超級超級推薦x2❗️唔會倒瀉嘅港式奶茶⋯ 焦糖燉蛋❗️結合了傳統港式奶茶的香濃與焦糖的甜美,燉蛋質地滑順,口感細膩,搭配豆腐味奶油更香甜💕 懷舊而又新穎嘅特色甜品🥰🔶士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫 $128超級超級推薦x3❗️賣相已經勁靚,食落更驚喜❗️用香脆的牛角包作窩夫底,搭配新鮮的士多啤梨🍓、柔
🌟推薦必試:
🔶港式菠蘿酸種包配鵝肝牛油 $98🌟🌟🌟
🔷港式奶茶焦糖燉蛋 $88🌟🌟🌟
🔶士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫 $128
超級超級推薦x3❗️賣相已經勁靚,食落更驚喜❗️用香脆的牛角包作窩夫底,搭配新鮮的士多啤梨🍓、柔軟的牛奶麻糬和香濃豆腐味雪糕🍦每一口都是水果的清新與麻糬的Q彈,口感層次豐富,令人好滿足
🔷手工日本山藥雞肉丸焗意粉$128
用手工製作的山藥雞肉丸作為主角,鮮嫩的雞肉丸和滑溜的山藥,搭配濃郁的意大利番茄醬,酸酸甜甜,健康美味😋。
🔶抹茶拿鐵 $54
打卡拉花latte🍵❗️✨店員拉上精美嘅拉花圖案,搭配香滑的奶泡,呈現出淡雅的綠色。抹茶的清香與奶香交織一起,特別適合午后輕鬆時光。🌞
#Laglag美食推介#foodielagblah打卡cafe#foodielagblah灣仔
📍:@injoi.hk
#injoihk #HKCAFE #自家制Begal #foodie #高質 #灣仔 #灣仔美食 #香港美食 #灣仔Cafe #打卡 #打卡Cafe