2024-07-31
【悠閒浪漫法式小酒館🇫🇷超淋慢煮牛頰肉🐂】推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #上環 - Nissa la Bella 去完法國其實都有啲念念不忘法國菜,今次嚟到呢間法式小酒館🍷 出面有bar台好多外國人放工過嚟飲紅酒吹水,氣氛超chill(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 亦有唔少情侶book咗台係入面嚟一場浪漫嘅慶祝🍾 室內裝修有幾分法國餐廳嘅感覺點餐後會送上免費麵包,額外附送rose marry 牛油🧈 牛油好香,有微微迷迭香嘅鹹香,但麵包唔熱有點失望【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】◐ 尼斯洋蔥鯷魚橄欖薄餅 $128|5/10鯷魚口味個人麻麻… 加上薄餅屬於前菜,又無特別焗熱,加上我最唔鍾意嘅橄欖🫒◐ 吞拿魚他他 $148|7/10超多塊!差唔多有20塊,配上特製西芹醋,西芹味唔重反而有種蔥油味嘅錯覺,如果多少少人幾啱一起share,開胃小菜而言唔錯,但吞拿魚偏乾◐ 法式慢煮牛頰肉 配迷你紅蘿蔔及牛油薯蓉 $288|8.5/10 🌟主菜真係出色,用紅酒汁慢煮而成,味道甜甜地,肉質一撕就散,放入口超軟淋,牙痛食都應該無咩問題👍🏻
推薦指數: 🌕🌕🌕🌘🌑
📍HK #上環 - Nissa la Bella
【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食評 💬】
◐ 尼斯洋蔥鯷魚橄欖薄餅 $128|5/10
◐ 吞拿魚他他 $148|7/10
主菜真係出色,用紅酒汁慢煮而成,味道甜甜地,肉質一撕就散,放入口超軟淋,牙痛食都應該無咩問題👍🏻 值得推薦嘅主菜
◐ 巴夫洛瓦蛋白霜 配水果及香草雪糕 $118|8/10
上層忌廉中間包裹大大一球Vanilla ice cream 🍨 下層有個脆脆嘅蛋白霜,好鍾意呢個甜品,香草味好香,但朋友就覺得太甜😂
*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
Nissa la Bella
🥢 @nissalabellahk
🚶 上環站A2出口,步行約7分鐘
📍 上環差館上街10-14號地舖
🏷️
地區:#laymao_上環
分類:#laymao_法式
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*