尖沙咀棉登徑真係有好多好野食!呢次我就同男朋友去左《牛魔》食日韓式燒肉🥩🔥滿足我地想食牛既慾望🐮🤣餐廳座位寬敞,坐得舒服😌最eye-catching既係店內牆身有好大幅少女畫,畫得好靚!印象好深刻😛因為早到,安排左我地坐吧枱,可以享受到廚師幫我地燒肉肉🥩廚師又會教我地點燒會好食d,服務真係好貼心❤️❥ 揚櫻花蝦豆腐 $68大大粒豆腐,新鮮炸起🔥有外脆內軟既效果!豆腐好滑溜,配埋櫻花蝦同酸酸甜甜既醬汁,好香口😋❥ 全天然豚肉五花腩 (厚切跟生菜) $130必點‼️五花腩有得揀厚切或者薄切,今次試厚切😋燒既時候見到油份迫晒出黎,外皮燒到有少少脆身,好惹味!仲可以加埋自家製韓式辣醬,用生菜包住塊肉一齊食🥬減輕油膩感🤭❥ 蘋果木煙燻松露和牛他他 $158一打開蓋有煙燻效果,好打卡✨🤭將和牛他他、蔥花、雞蛋撈埋一齊,入口鮮嫩滑溜,有濃郁既松露味同蛋香味,咬落有嚼勁❣️❥ 美國和牛封門柳 (100g) $198封門柳係牛最罕有既部位,每隻牛只有一條😳肉質呈暗紅色,食落味道鮮甜柔嫩,牛肉味好香濃🥰❥ 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198和牛色澤好靚,油脂分布均勻!食落唔會韌,有入口即溶感覺🥰和牛味超香❤️
尖沙咀棉登徑真係有好多好野食!
呢次我就同男朋友去左《牛魔》食日韓式燒肉🥩🔥
滿足我地想食牛既慾望🐮🤣

餐廳座位寬敞,坐得舒服😌

❥ 揚櫻花蝦豆腐 $68
大大粒豆腐,新鮮炸起🔥有外脆內軟既效果!
豆腐好滑溜,配埋櫻花蝦同酸酸甜甜既醬汁,好香口😋

❥ 全天然豚肉五花腩 (厚切跟生菜) $130
必點‼️五花腩有得揀厚切或者薄切,今次試厚切😋

❥ 蘋果木煙燻松露和牛他他 $158
一打開蓋有煙燻效果,好打卡✨🤭

❥ 美國和牛封門柳 (100g) $198
封門柳係牛最罕有既部位,每隻牛只有一條😳
肉質呈暗紅色,食落味道鮮甜柔嫩,牛肉味好香濃🥰

❥ 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198
和牛色澤好靚,油脂分布均勻!
食落唔會韌,有入口即溶感覺🥰
和牛味超香❤️得5件真係唔夠喉呀🔥🤣

❥ 香蔥薄切牛舌 $82
薄切既牛舌都好好食,食落非常爽口😋
每邊燒幾秒已經熟,加埋香蔥更香口😚

❥ 松露肉碎炒飯 $108
推介推介✨用石鍋上好加分💯炒飯keep住熱度♨️炒飯炒得好香口,粒粒分明,食到有松露味🖤牛肉份量都幾多👍

❥ 金桔梳打特飲 $48
❥ 鳳梨梳打特飲 $48
兩杯都好清新解膩,唔會好甜😚仲有鮮甜既果肉咬下!食燒肉一定要飲返杯🍹
2022-08-03