自從0+3之後身邊好多朋友去左韓國,成日send韓國美食比我睇,但我又真係行唔開😭只能係週末去尖沙咀搵韓國野止下癮😛今次搵左間有韓國人主理既餐廳《夜首爾》,試試佢地既韓國料理🤣‣ 餐前小菜 (免費)一落完單冇耐就送上8碟前菜,包括泡菜、菠菜、芽菜、豆腐、茄子、薯仔、香菇翠玉瓜、木耳,當中我最鍾意就係木耳,甜甜地幾開胃😘‣ 醬油蟹加白飯 ($250+$10)平時成日見朋友食醬油蟹,今次終於到我食啦😙呢隻由韓國直送既蟹🦀️真係好多膏,肉質滑嫩,配埋醬油都幾夾,連平時對蟹麻麻地既朋友都忍唔住係咁食😂建議大家可以配碗飯,2個人share一碗都夠,用蟹膏撈飯食幾正~‣ 海鮮煎餅 ($150)呢份海鮮煎餅好好食😘首先佢煎得幾脆口,食落感覺到唔會用左好多粉,而且啖啖都食到唔同海鮮,包括蜆肉、蝦、魷魚等,推薦呢份👍🏻‣ 海鮮豆腐鍋 ($130)呢份海鮮湯其實都幾大份,而且海鮮份量都幾多,包括彈牙既蝦、蜆肉同魷魚等,湯飲落微辣,飲多左稍微鹹左d,整體都幾容易入口😙‣ 牛肉炒年糕 ($180) 呢份牛肉炒年糕份量幾大,年糕都幾煙韌,不過牛肉份量唔夠喉呀🤣另外年糕如果可以係乾身個隻相信會更惹味😁💭C͟o͟n͟c͟l͟u͟

‣ 餐前小菜 (免費)

‣ 醬油蟹加白飯 ($250+$10)

‣ 海鮮煎餅 ($150)

‣ 海鮮豆腐鍋 ($130)

‣ 牛肉炒年糕 ($180)

💭C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳地理位置都OK,唔係距離地鐵站好遠;餐廳室內位置都幾多,而且空間闊落坐得幾舒服,上菜速度都幾快;食物質素都唔錯,有興趣既朋友不妨黎試試😋

💰Total: $794 ($/397pp 已包括10%服務費)
📍夜首爾|@seoulnight_hk
尖沙咀寶勒巷13-15號寶力大廈地舖

🚩更多同類餐廳 #foodstep_韓國菜
🚩更多同區餐廳 #foodstep_尖沙咀

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻