2022-04-08
生日月份係特別多優惠🥰今日就黎到K11 Art Mall用個會員生日優惠,PAN de PAIN會送出一份原味pancake,就同埋朋友一起過黎!記得以前佢係要等好耐位先食到,今次去係平日唔洗排隊😙◦ Original Souffle ($88) (Birthday Souffle)個Soufflé算幾厚身,蛋味好香好濃郁,口感都夠綿密,再淋上糖漿再搽D cream都真係好好食😍不過只有兩塊梳乎厘確實唔夠喉😬◦ Uji Matcha Souffle ($108)抹茶控可以一試🍵梳乎厘上面嘅抹茶忌廉好輕盈,唔會食落好油膩既感覺😍梳乎厘口感同原味既一樣,都係蛋香味好重好香🤤 再配埋與紅豆、抹茶雪糕、抹茶蕨餅一齊食,多種配搭都幾豐富;唯獨係抹茶蕨餅味道較淡,作為抹茶控幾我就覺得抹茶味唔夠濃🤫◦ French Toast PAN de PAIN ($95)呢碟一粒一粒既西多士疊到高高,仲有脆脆嘅糖槳拉絲圍住西多士,賣相好吸引同埋幾有心思!一食入口超級香牛油味,外脆內軟,入面既口感係有D似麵包布甸咁,而且甜味適中,都幾好食💛◦ Japanese fried rice with noodle ($
◦ Uji Matcha Souffle ($108)
◦ Japanese fried rice with noodle ($98)
味道唔錯,確實係比較日式既感覺,而且飯都煮得乾身,可惜只有少量配料同埋一隻雞蛋,性價比一般😣
呢間餐廳係OpenRice係好壞參半,主要係因為梳乎厘既水準唔穩定,有評論指梳乎厘有時會好塌,同時有部分職員被投訴態度唔好;不過今次去到覺得梳乎厘水準唔錯,都鬆軟,而且職員態度正常👌🏻只係餐廳限左每人至少叫一份食物/飲品,而且梳乎厘份量相對少,總覺得唔夠食😫 未食過既朋友可以一試😎
📍PAN de PAIN Pancake & Sweets
地址: 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B1樓B111B及B111C號舖