2022-08-29 38 浏览
位於天后嘅蠔灣絕對係食蠔愛好者嘅天堂!店舖入面雖然唔大 但係就充滿人情味~☺️ 小編唔算係經常食蠔 成日都唔識點樣刮粒小帶子出嚟🙈 但Staff見到我哋食完隻蠔冇刮到,主動過嚟教我哋🤣 好親切好nice😆🌟生蠔 ($72-130/隻)生蠔主要分三個size~最細size係no.2都大大隻🤩 隻隻都口感好好😋!首先試左嘅係Tia Maraa Pearl (No.2) 味道最為鮮甜😍 之後再試左Special Lambert (No.2) 呢隻食落比較fresh~ 第三款就係Krystale (No.2) 味道較Balanced 蠔味頗濃😙 再者就係Gillardeau (No.2) 味道係較鹹身而且好鮮~ 最後就係Tarbouriech Oyster (No.0)‼️就咁睇都覺得超級大隻 (手掌咁大🙊) 食落口感好好!🌟北海道帶子 ($38/粒)帶子方面雖然Size上唔算話好大隻 但勝在夠鮮甜~🤩🌟北海道活赤貝 $78隻赤貝好爽口!好鮮甜值回票價😋🌟白酒煮青口湯 $238白酒味香得來唔會覺得好濃,creamy易入口,小編平時食青口唔太理啲汁,但今次成碗清晒!正!😋🌟龍蝦忌廉意粉 $198今

🌟生蠔 ($72-130/隻)

🌟北海道帶子 ($38/粒)
帶子方面雖然Size上唔算話好大隻 但勝在夠鮮甜~🤩

🌟北海道活赤貝 $78隻
赤貝好爽口!好鮮甜值回票價😋

🌟白酒煮青口湯 $238

🌟龍蝦忌廉意粉 $198
今次試嘅龍蝦忌廉意粉唔似其他出邊嘅龍蝦湯味,反而忌廉味香濃,仲有好鮮甜嘅鮮龍蝦味,唔錯~