2024-03-02 88 浏览
【南区】【肥常餐厅】好难先有机会过南区,今日难得有时间就点都要食埋嘢先走。本身谂住去我向往咗好耐嘅田湾商场 food court,因为𠮶度有「逾千呎」嘅「超大型」美食广场,既然想写就梗系要食吓。点知入到去先发现已经执咗,变咗超市。崩溃我有经验,都要带住无奈而失落嘅心情即刻喺附近揾吓嘢食。我发现田湾嘅食肆唔算多,而且都好似开咗一段时间嘅咁,有机会「制霸」吓都几开心㖞。但几间都满座嘅情况下,呢间啱啱有人离座,就即刻入去坐低先。本身谂住食吓常餐算,但之前食得太多,𠮶吓又想食吓其他嘢。见佢一间咁嘅茶记仔居然有炸子鸡食咁搅笑,就叫个 $101 嘅半只「当红南乳炸子鸡」食吓,炸子鸡本身味道唔算特别,不过配埋南乳汁就令佢食落𠮶阵冇咁干身。个餐仲有配「例汤」同「白饭」,个例汤就好例汤,冇乜特别。白饭我叫咗少饭,但好似冇乜点少到咁。本身跟埋热饮,我加 $2 要「冻奶茶」,都系正常茶记水准,冇特别。埋单价 $103 唔过份,系一间水准可以嘅街坊食堂。。。(地址:香港仔嘉禾街13号地舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #

(地址:香港仔嘉禾街13号地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am南区 #香港仔 #田湾 #肥常餐厅 #当红南乳炸子鸡 #例汤 #白饭 #冻奶茶 #1am1276 #1ambackup
2024-01-07