2025-06-30
嘉慶椰子雞濃湯康熙花膠雞湯黃金響鈴手切本地手珍珠帶子墨魚丸日本廣島蠔脆肉鯇粉絲竹蔗茅根🔸呢間宮廷風火鍋店裝潢典雅,仿如置身清朝宮廷,氣氛高貴又唔失溫馨,啱晒同家人朋友嚟聚會。由於係一人一鍋,大家都可以揀自己鍾意嘅湯底👍🏻🔸我哋叫咗嘉慶椰子雞濃湯同康熙花膠雞湯作為湯底。椰子雞湯清甜濃郁,椰子味同雞湯嘅鮮美完美融合,煮出嚟嘅食材都吸晒湯底精華,香滑可口。花膠雞湯就偏養生,湯底濃而不膩,花膠軟糯入味,飲落暖笠笠🔸手切本地牛係一大亮點,肉質嫩滑,先浸牛奶再煮,牛味濃郁。珍珠帶子墨魚丸彈牙鮮甜,帶子粒粒分明,食得出用料新鮮。日本廣島蠔大隻又 juicy,帶陣海水嘅鹹香,配湯底簡直係享受。脆肉鯇爽口無腥味,口感獨特,令人一試愛上。黃金響鈴外皮金黃鬆脆,咬落「卡滋」一聲粉絲吸晒湯底嘅精華,滑溜入味,作為火鍋配角表現一流。飲品係竹蔗茅根,清甜解渴,帶點草本清香,食完火鍋飲一啖真是一個完美嘅ending🔸整體黎講,湯底同食材質素都好高,特別係丸類同海鮮,保證唔會失望!
康熙花膠雞湯
黃金響鈴