無論你幾攰都好啦,都應該入黎元朗行下囉 ~ 多美食之餘又夠集中 ! 朗屏西鐵站附近有間特色樽仔奶茶,幾攰都好啦......係要試下既!小店裝潢簡約樸素,而型格灰色牆上掛有 Starwars 畫作,別具一格!近門口位置有一排窗戶可將天然光帶入餐廳,感覺更加舒適悠閒。午餐包括餐湯、法包及餐飲。湯碗上面哈哈笑的圖案非常有趣,看了令人會心微笑! 蒜蓉法包烘得非常香脆,忌廉湯味道則比較淡。羅宋湯相對味道較濃而且材料豐富,值得一試!卡邦尼煙肉腸片意粉 $45意粉醬汁調較得適中,不會太稠身 ; 芝士及忌廉味道非常香濃,雞蛋的味道亦相當出眾 ; 意粉亦煮得煙韌,不錯!芝士焗龍利柳 $44賣相相當吸引! 面層鋪滿烤至微燶既芝士,驟眼望落以為是櫥窗的展示品似的 ~ 厚肉的龍脷柳相當嫩滑,整體味道不錯! 唯獨是意粉不夠煙韌。主角 (樽裝奶茶) 終於出場!!!加$5可以升級至珍寶樽裝飲品 (350毫升),可以選擇香滑奶茶、咖啡或朱古力。樽裝奶茶除了樽裝外型有特色之外,味道亦非常濃滑,由於沒有冰塊關係,所以不會溝淡 奶茶味道,原汁原味非常出色! 必試 !!另外值得一提是餐牌上有一段餐廳信息,希望客人食得開懷 ^
近門口位置有一排窗戶可將天然光帶入餐廳,感覺更加舒適悠閒。
午餐包括餐湯、法包及餐飲。
羅宋湯相對味道較濃而且材料豐富,值得一試!

卡邦尼煙肉腸片意粉 $45
芝士焗龍利柳 $44
主角 (樽裝奶茶) 終於出場!!!
另外值得一提是餐牌上有一段餐廳信息,希望客人食得開懷 ^^ 這也是我喜歡這小店的其中一個原因呀!!
餐廳通常都會人頭湧湧,所以要盡早前來排隊啦!
2017-03-18