餐厅: 夏捌月
资讯:

2021-02-12 0 浏览
朋友介绍嚟元朗食西餐可以试试夏捌月,味道OK得黎价钱都好抵食,一去到已经好多人排队啦!《牛扒》厚切牛扒肉质正常,只有好少筋位。而且欣赏好多配菜,包括薯角、瓜类、紫薯泥。黑椒汁就可以自己按喜好加上,唔惊一嚟到就咁重味呢👍🏻《樽仔奶茶》💰$24《樽仔朱古力》💰$24樽仔设计好有港式风味,奶茶同朱古力嘅奶味份量较多,味道都稍甜👀另外好多人话Lunch都抵食,下次去记得book位先~环境:⭐⭐⭐味道:⭐⭐⭐打卡:⭐⭐服务:⭐⭐⭐回头率:⭐⭐⭐

《牛扒》

《樽仔奶茶》💰$24
《樽仔朱古力》💰$24

另外好多人话Lunch都抵食,下次去记得book位先~

环境:⭐⭐⭐
味道:⭐⭐⭐
打卡:⭐⭐
服务:⭐⭐⭐
回头率:⭐⭐⭐
牛扒,樽仔奶茶,樽仔朱古力
2021-01-31
2021-01-16 593 浏览
行山前去咗一间好黄嘅西餐厅食Lunch,好食嘅嘢当然要等下ga la! 而且呢度啲Lunch Set的确非常之抵食,仲有好多选择,除主菜之外有汤同埋餐饮,平均都系六十几蚊,质素都唔差的开动纽约客蒜泥牛扒$61朋友叫既,块扒嘅肉质都好嫩,仲大大块添车打芝士焗五宝$54我呢个芝士焗饭都话好好食⋯浓浓芝士捞饭,超正,仲有好多餸,肠仔、烟肉、蟹柳、杂菌同火腿有加一收费,但性价比都几高的店外keep住有人排队等紧
行山前去咗一间好黄嘅西餐厅食Lunch,
开动

纽约客蒜泥牛扒$61
朋友叫既,块扒嘅肉质都好嫩,仲大大块添

车打芝士焗五宝$54

有加一收费,但性价比都几高的

店外keep住有人排队等紧
2021-01-05 468 浏览
朗屏西铁站下有间人气西餐厅餐厅摆满Avengers figure如果系Avengers迷应该会好钟意.环境: 小店空间有限 坐位与坐位之间比较狭窄如果约朋友聚会想坐耐少少 可能相对就无咁舒服.食物:不过佢既食物真系几好食😆推荐double蟹肉蟹膏意粉 意粉系al dente口感 入口有嚼劲 而且个汁超creamy 蟹味又出捞埋意粉一齐食超好食👍👍.安格斯肉眼牛扒牛扒脂肪分布均匀瘦入口肉质鲜嫩多汁最惊喜系用左紫薯蓉做配菜相比煎炸薯条 更有营健康而且紫薯香甜软滑 不错
朗屏西铁站下有间人气西餐厅

最惊喜系用左紫薯蓉做配菜
相比煎炸薯条 更有营健康
而且紫薯香甜软滑 不错
2020-12-23 420 浏览
约定好朋友前往香港大棠郊游,顺路欣赏一年一度嘅枫叶🍁!先在朗屏站出口,找到这间亲民小店,吃个简单早餐,特别系罗宋汤螺丝粉好好味,早餐选择多,价钱抵食,值得经开一试,朋友点牛扒,味道唔错

2020-12-21 359 浏览
平日接近两点先黎到食lunch有唔少款都卖哂,连樽仔奶茶都无左三点落场,所以要食都要趁早一坐底就问饮咩汤,我地拣左罗宋我个碗劲多牛,好足料一人叫左一个lunch set先上汉堡,入面块鸡完全无炸既感觉,系普通煎甘但个包有轻轻烘左入面,外面就唔算脆薯鱼好外脆内软,有薯味,唔错四蔬系西兰花,素鸡,菇同蕃茄蕃茄味好够,下面d 意粉口感都唔错,沟埋d 汁一齐食,食食下都食左好多餐饮无奶茶转叫朱古力朱古力味好浓又够滑,系偏甜左dd, 但都可接 受千色果间食过几次,朗屏依间第一次,店舖比较细,但店员d 野都跟得几足系小店感觉
平日接近两点先黎到食lunch

有唔少款都卖哂,连樽仔奶茶都无左

三点落场,所以要食都要趁早

罗宋汤

一坐底就问饮咩汤,我地拣左罗宋

我个碗劲多牛,好足料

一人叫左一个lunch set

炸鸡汉堡配炸薯

先上汉堡,入面块鸡完全无炸既感觉,系普通煎甘

但个包有轻轻烘左入面,外面就唔算脆

薯鱼好外脆内软,有薯味,唔错

芝士焗四蔬意粉

四蔬系西兰花,素鸡,菇同蕃茄

蕃茄味好够

餐饮无奶茶转叫朱古力

朱古力味好浓又够滑,系偏甜左dd, 但都可接 受

系小店感觉
2020-12-18
芝士焗四蔬意粉
2020-11-27 690 浏览
两个人黎食呢度嘅午餐,分别点左鸡扒德国肠配长通粉同双重芝士焗厚猪扒,配餐汤同餐饮价钱都系平均50头左右,呢个价钱嘅食物质素算系几好!最出色嘅系佢啲嘢摆盘摆得几靓(尤其是冻奶茶呢个樽)服务态度亦都唔错!装饰得几有心思,主题系avengers ,挂咗好多相同埋摆咗好多fingers出嚟!!难怪都好多人嚟帮衬,但系因为始终舖头地方唔系特别大,我哋一路食都见到唔少人上嚟食嘢但系因为要等位嘅原因,最後都系放弃咗! good luck!

)服务态度亦都唔错!

2020-11-01 964 浏览
《平价锯排小店🥩》———————————————-#夏捌月 💛-难得有机会入到元朗,就嚟试咗呢间本地西餐黄店,锯个平价高质牛扒😋-我哋最推荐牛排同牛柳,牛味好香浓,油脂感十足。五成熟嘅牛扒好容易切开嚟食,肉质有咬口,肉味浓郁,配搭薯菜简单一流。份量都唔错,呢个价钱嘅性价比好高,抵赞😚-顺带一题,小店都几热门,我哋好彩早去,一到午饭时间无论堂食定外卖都好爆,店员忙个不停。可能人手唔太够,提提大家要比啲耐性呀~💓-⭐ 参考价钱︰纽约客蒜泥牛排:$61板烧镬仔牛柳:$64双层芝士焗猪扒饭:$56🍌 抵deal 指数:8/10💰 人均消费:$60
《平价锯排小店🥩》
🍌 抵deal 指数:8/10
💰 人均消费:$60
2020-10-04
2020-10-03 1129 浏览
终於有机会食到夏捌月嘅晚餐~冇事先book位,好彩早到就算系walk in都有位~两个人叫咗3个餐🤣,因为净系食咗早餐所以好肚饿! 叫左个M5和牛、猪同埋蟹肉蟹膏意粉~另外仲叫咗酥皮汤!全部野食都系热辣辣即叫即整,小店嘅优势~3款主食都好出色,份量亦都几足料~不过餐厅环境就扣分,因为实在太多蚊螆仔系度飞来飞去,头顶同枱底都有好多🙉而且冷气吾系好够,希望餐厅可以谂谂啲方法改善一下呢个问题,咁就完美perfect啦👍

两个人叫咗3个餐🤣,因为净系食咗早餐所以好肚饿!

2020-07-04 2276 浏览
《大鸡扒德国肠》佢块鸡扒真系好大块,新鲜热辣啱啱煎好就上枱,嫩滑有口感,有两件薯角都香脆可口,至於个黑椒汁就正正常常咁啦,意粉方面,少啲啲油就perfect啦!有少少沙律菜半碟冇咁dry👍🏻 《养颜玫瑰花果茶》茶方面,清清地,玫瑰味唔算太重。啱啲唔想饮甜,想饮热饮嘅朋友,呢个会系一个唔错嘅选择!《芝士焗肉酱牛柳粒》有好多肉酱,都系有小小油腻,牛柳粒都唔算少,肉质就正正常常咁啦,整体来讲几好味😋环境方便就一间普通地区西餐厅,服务质素同卫生方面就一般。总括嚟讲都系一间抵食嘅餐厅👍🏻💕
《大鸡扒德国肠》

2020-07-02
大鸡扒德国肠
芝士焗肉酱牛柳粒
2020-06-10 1808 浏览
99台ViuTV的「空肚讲宵夜」算是我近来比较喜欢观看的节目,三位主持人真挚,吃相甚治癒。那天介绍过元朗Accro Coffee好想一访,星期六行完元荃古道乘车前往,两点三抵达要等两页纸,饥肠辘辘,唯有转场。 去到新地方基本上跟色搵食,附近的这家门口贴上大字报叫人登记做选民,店员温馨提示三点落场,赶快落单,一坐底就有得食。双色芝士焗猪扒长通粉 $56 通粉端来时色香味俱全,蕃茄汁浓郁足料,香草味重,烩得非常入味;而猪扒相当厚切,一点也不柴不硬,食得满足。 镬仔牛柳伴薯菜 $65 牛柳有四、五件,煎得软稔香口,薯角大大件热辣辣,这个价钱交足货。 够钟落场後店员都没有催促我们离开,感觉颇有人情味。

双色芝士焗猪扒长通粉 $56
镬仔牛柳伴薯菜 $65
够钟落场後店员都没有催促我们离开,感觉颇有人情味。
2020-04-11
2020-06-02 1315 浏览
减肥餐,只可以食肉同菜!所以我叫咗牛扒配沙律菜🥗由於肥,所以连个凯萨酱都无落🙈两块牛扒大大块,不过系薄身既,腌得好入味,而且咬落去唔会好鞋口,口感同去街市买既腌制好既牛扒一样。沙律菜好新鲜,清甜,另外沙律菜上有少少芝士粉,连埋新鲜沙律菜一齐食都几唔错,食完其实都好饱🤭原本个餐会有汤同蒜蓉包,但因为减肥唔俾食😂😂😂唯有叫朋友帮手食埋🙈🙈🙈餐饮都系饮冻柠水走甜,健康少少应该饮热饮!😜朋友既杂扒餐🤤有得睇无得食😭

餐饮都系饮冻柠水走甜,健康少少应该饮热饮!😜

朋友既杂扒餐🤤有得睇无得食😭
2020-05-27 1061 浏览
之前有一排迷上左呢间餐厅,因为好小西式餐厅做到呢个价钱。以我今次食的板烧镬仔牛柳为例,盛惠$64,但个份量真系好丰富,有三块牛柳仔,几旧薯角,一份沙律菜同埋可以选择配饭或者意粉。值得一提的系牛柳煎我唔错,7成熟岩岩好可以lock住入面D肉汁,但又唔会太多血水,正。饮品方面,跟餐包左一杯热饮,佢另外的特色系可以加$2转樽仔冻奶茶,店家系一早冲定调好味的奶茶,再放落雪柜正冻佢,咁样可以解决平时饮冻饮个时,愈饮愈淡的问题,诚意分十足。
2020-05-14 1207 浏览
话说之前成日经过第间既分店都想入去试下,於是今日兴致勃勃提议同屋企人去Try Try.由於怕太多人坐得太迫所以就去咗朗屏西铁站呢间分店到Try,我地6点几去,所以我地系第一台客。因为我地想坐果张台,佢地话7 30有人book咗,所以我地用咗一个钟左右享受呢个.haha.为什麽咁称呼?!因为可能餐厅得我地一台客而且又有客人book咗位既关系上菜特别快,所以感觉像食快餐,不过咁既价钱,咁既味道,又几好喎抵食,可以再Try多次蟹肉意粉,都五错加$20配餐有一汤一野饮,唔贵因本人不吃沙律酱要求转了沙律醋服务员话另如加一个酱$5呢个二百蚊唔洗食个扒,几好个饭4个人每人分啲,完全够食整体虽然用餐时间系一小时内系快左啲,但4个人食500几蚊,仲想点,味道又不难吃,抵啦
由於怕太多人坐得太迫所以就去咗朗屏西铁站呢间分店到Try
,我地6点几去,所以我地系第一台客。因为我地想坐果张台,佢地话7 30有人book咗,所以我地用咗一个钟左右享受呢个[西式快餐]
抵食,可以再Try多次

蟹肉意粉,都五错

加$20配餐有一汤一野饮,唔贵

因本人不吃沙律酱要求转了沙律醋

服务员话另如加一个酱$5

呢个二百蚊唔洗食个扒,几好

个饭4个人每人分啲,完全够食

• 蟹肉蟹膏意粉
2020-04-13 1499 浏览
两年前到夏捌月食晚餐,对蟹膏蟹肉意粉评价甚高,印象很深刻,难得到朗屏,试下有冇keep到水准,Lunch送餐汤及餐饮,性价比高。Double 蟹膏松叶蟹肉意粉 $108一上枱很香的蟹味,食每一啖意粉就好似食蟹,酱汁金黄色很Creamy,意粉上面有蟹肉,配有杂菌中和,增加了口感,食落唔会太腻,依然是两年前回亿中的味道。板烧镬仔牛柳 $64有三大块牛柳,比想像中分量多,虽然五成熟变了七成熟,但牛柳肉质嫩滑,只略厌香草味太重,抢左牛肉味 ,烧汁较稀。

Double 蟹膏松叶蟹肉意粉 $108

板烧镬仔牛柳 $64
2020-04-10
  • 蟹肉蟹膏意粉
2020-03-24 1369 浏览
虽然在疫情下,人也总不能一直待在家,趁周末与闺蜜到香港千岛湖走走兼呼吸新鲜空气🌿,我自己先喺朗屏站附近食个午餐然後再同佢会合。我对朗屏这边比较陌生,所以系OpenRice睇咗一阵,就选咗呢间小店「夏捌月」,由朗屏站步行大约3分钟便到。午餐选择很多,价钱亦大众化,多以扒类为主,我选咗「洋葱厚切猪扒餐」$52,包罗宋汤及餐饮。冻嘅樽仔奶茶先到,我饮咗一啖,有茶嘅清香,奶嘅份量及甜度亦都调教得很好,用个樽仔装奶茶,加添特色,值得一赞👍。猪扒🍖大大块,煎得好香,好味,除咗饭都有薯菜,好抵食。小店内挂了几幅抽象画,带点型格,座位不是很多,一个人,好快就食完个午餐,因为我见到门口好多人等位。

猪扒🍖大大块,煎得好香,好味,除咗饭都有薯菜,好抵食。

2020-03-22