2022-11-03
適逢𝐡𝐚𝐩𝐩𝐲 𝐦𝐨𝐧𝐝𝐚𝐲適宜對自己好少少🤭今次就去咗呢間裝修超級舒服嘅西班牙餐廳𝐜𝐡𝐢𝐥𝐥下🤓 ✤ 𝐋𝐔𝐍𝐂𝐇 𝐄𝐗𝐏𝐄𝐑𝐈𝐄𝐍𝐂𝐄 $𝟑𝟖𝟎 ———𝙏𝙖𝙥𝙖𝙨: ✰ 𝐂𝐡𝐞𝐟’𝐬 𝐑𝐮𝐬𝐚 蛋黃醬混合嘅綿滑薯仔沙律、罐頭吞拿魚以及漲卜卜三文魚籽,實在賞心悅目!食果陣可以將全部食材塗抹係薄脆嘅多士片更添口感🍞 ✰ 𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐭𝐚𝐫𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐫𝐢𝐬𝐩𝐲嘅撻皮上面有牛油果蓉🥑、上面再放上角切𝐛𝐢𝐭𝐞 𝐬𝐢𝐳𝐞嘅吞拿魚刺身以及爽口嘅海藻! ✰ 𝐏𝐚𝐝𝐫𝐨𝐧 𝐏𝐞𝐩𝐩𝐞𝐫𝐬 西班牙菜之中我每一次都一定會𝐞𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞呢個傳統𝐭𝐚𝐩𝐚𝐬,用高溫橄欖油𝐝𝐞𝐞𝐩 𝐟𝐫𝐢𝐞𝐝過嘅青椒仔🫑完全唔會辣,配合海鹽點綴更為惹味! ✰ 𝐂𝐫𝐨𝐪𝐮𝐞𝐭𝐭𝐞 西班牙可樂餅內餡係用白醬𝐁𝐞𝐜𝐡𝐚𝐦𝐞𝐥+料,呢個入面采用𝐈𝐛𝐞𝐫𝐢𝐜𝐨 𝐇𝐚𝐦,炸醬漿透薄、餡料綿滑 😝✰ 𝐒𝐨𝐛𝐫𝐚𝐬𝐚𝐝𝐚 𝐁𝐢𝐤𝐢𝐧𝐢 呢個酷似西多士嘅三文治入面有融化嘅芝士再夾埋𝐂𝐡𝐨𝐫𝐢𝐳𝐨辣肉腸!吐司烤得香脆帶有牛油香🧈 ———𝙈𝙖𝙞𝙣𝙨: ✰ 𝐀𝐥𝐚𝐬𝐤𝐚𝐧 𝐇𝐚𝐥𝐢𝐛𝐮𝐭 +$𝟐𝟎 比目魚油脂味香濃郁,魚肉嫩滑無比!雪白嘅片裝魚肉啖啖滋味
✤ 𝐋𝐔𝐍𝐂𝐇 𝐄𝐗𝐏𝐄𝐑𝐈𝐄𝐍𝐂𝐄 $𝟑𝟖𝟎
✰ 𝐂𝐫𝐨𝐪𝐮𝐞𝐭𝐭𝐞
✰ 𝐒𝐨𝐛𝐫𝐚𝐬𝐚𝐝𝐚 𝐁𝐢𝐤𝐢𝐧𝐢
𝙈𝙖𝙞𝙣𝙨:
✰ 𝐀𝐥𝐚𝐬𝐤𝐚𝐧 𝐇𝐚𝐥𝐢𝐛𝐮𝐭 +$𝟐𝟎
比目魚油脂味香濃郁,魚肉嫩滑無比!雪白嘅片裝魚肉啖啖滋味;配料方面有西蘭花以及龍蝦肉;醬料採用龍蝦莎莎更為提鮮🦞
✰ 𝐓𝐫𝐮𝐟𝐟𝐥𝐞𝐝 𝐀𝐧𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐞𝐞𝐟 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐤
輕而易舉就可以將嫩滑嘅安格斯牛面頰肉切開,肉質粉嫩、牛味香濃、口感綿滑,充滿豐富膠質!醬汁濃郁,配上鮮刨松露片瞬間香氣滿溢,配料方面則有香甜綿密嘅粟米蓉🌽
𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩𝙨:
✰ 𝐁𝐚𝐬𝐪𝐮𝐞 𝐒𝐭𝐲𝐥𝐞 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐜𝐚𝐤𝐞 +$𝟑𝟎
切開巴斯克蛋糕可以見到中間部份帶有少許流心效果,口感濕潤且帶有香濃綿密嘅芝士味道🧀藍莓果醬都為此增添不少酸甜感覺🫐
✰ 𝐂𝐨𝐜𝐨𝐧𝐮𝐭 𝐚𝐧𝐝 𝐅𝐫𝐞𝐬𝐡 𝐁𝐞𝐫𝐫𝐢𝐞𝐬 +$𝟑𝟎
面頭雪白嘅係豐盈椰子泡沫,質感輕盈、香甜不膩;底部有紅莓醬以及新鮮紅莓片,混合搭配進食更為清新!