2023-04-23 169 浏览
🐽24小時慢烤伊比利亞叉燒。輕炒羽衣甘藍。九州溏心蛋。厚切白吐司。白腐乳牛油汁。田園沙律🍝中芹蒜苖爆炒半殼去頭老虎蝦&本地鮮魷。蟲草花XO醬台灣QQ麵。鰹魚忌廉汁🥜花生風味焦糖燉蛋。煉奶鬆脆包。露絲瑪莉菠蘿。熱帶果醬🍋爆檸🥥椰青冷泡龍井🔸講創意料理嘅話,呢間餐廳已經接近無敵手!定時會更新餐牌,食材配搭可能係中西fusion,中日fusion,西日fusion等等等等😎全部食品都係打卡靚之外,味道同樣係一絕👍🏻🔸伊比利亞叉燒Egg Benedict呢款菜式係週未限定,仲要好快賣晒🤣餐廳嘅叉燒菜式一直都皇牌,因為肉味香濃而且肉質十分軟熟,但又唔會過腍❤️九州溏心蛋用咗腐乳牛油汁調味非常之夾,仲要加埋羽衣甘藍,成道菜味道,營養,層次都接近滿分🤓🔸另一道菜係用咗西日fusion常見嘅鰹魚忌廉汁去整一道比較似中式嘅QQ麵,同樣係大愛之選🥰老虎蝦&本地鮮魷份量足,炒得香同本身新鮮,彈牙;配上比較少見嘅台灣QQ麵,令到菜式獨特性更強👍🏻🔸甜品都十分之驚喜。焦糖燉蛋以為無咩特別?點知食落係落咗花生醬🥜🥰煉奶鬆脆包最特別嘅位係我唔知佢個包係點整,好似人生未食過咁脆咁爽嘅包🤔🔸飲品入面,爆檸係伏特加加咗檸檬

🥜花生風味焦糖燉蛋。煉奶鬆脆包。露絲瑪莉菠蘿。熱帶果醬

🍋爆檸
🥥椰青冷泡龍井

🔸飲品入面,爆檸係伏特加加咗檸檬汁嘅雞尾酒,個人嚟講非常喜歡;而另一款係冷泡龍井茶再加入新鮮椰青汁,個感覺相當清新🍃