餐廳由兩位日本福岡主廚主理👨🏻‍🍳, 品嚐到福岡嘅原始味道𓆸!裝修帶有江戶風格, 近門口嘅用餐區有日本江戶時代嘅傳統料亭, 配搭格子門窗, 另外有榻榻米、石景、屋景楓葉等位置, 充滿濃厚嘅日本風情🎏, 猶如置身於日本🇯🇵!𓌈˒˒ A4宮崎和牛壽喜燒 (2人前)以棉花糖取代傳統壽喜燒需要用嘅砂糖, 呢款壽喜燒嘅做法真係第一次試!店員會幫忙放入棉花糖, 慢慢煮至同湯底融合, 味道變得香甜⸝⸝ 壽喜燒有A4宮崎和牛, 仲有滑豆腐、大蔥、冬菇、金菇、鴻喜菇、洋蔥🧅、娃娃菜等食材做配料, 相當豐富!A4宮崎和牛肉質上乘, 油花分布均勻, 肉質嫩滑, 牛肉味濃, 再蘸上生雞蛋汁, 口感更滑溜!蔬菜、粉絲及豆腐索晒啲湯汁, 越煮越入味ꕀ𓌈˒˒ 料理長發辦時令壽司金匙盛載住時令壽司🍣, 以海膽、吞拿魚蓉及三文魚籽組合, 加上魚籽醬及金箔作點綴, 感覺好高貴✨!吞拿魚蓉好肥美, 啖啖鮮味, 令人滿足!𓌈˒˒ 料理長刺身盛 (2人前)刺身擺盤好靚, 有深海池魚、厚切吞拿魚、牡丹蝦等等。刺身好新鮮, 我最鍾意牡丹蝦, 肉質爽彈兼鮮味十足!𓌈˒˒ 雞全翼一夜干用一夜干方式處理, 雞皮有香脆嘅口感, 帶甜味最

𓌈˒˒ A4宮崎和牛壽喜燒 (2人前)

𓌈˒˒ 料理長發辦時令壽司

𓌈˒˒ 料理長刺身盛 (2人前)

𓌈˒˒ 雞全翼一夜干
用一夜干方式處理, 雞皮有香脆嘅口感, 帶甜味

最後有黑芝麻雪糕做甜品, 黑芝麻味香濃, 好香滑ꕀ
2022-11-21