2021-03-04
專登放假去咗上環發掘好食嘅Cafe,咁啱又搵到間好有趣嘅Vintage Cafe☕️,無論係環境同食物質素都唔錯㗎🥰,仲影咗好多靚相添。.🥗煙三文魚蛋沙律多士($72)French Toast with Smoked Salmon and Egg Salad 只有一少片嘅煙三文魚本來應該係主角,份量太少😢,令人覺得有啲可惜👉🏻👈🏻。蛋沙律多士味道清新🍞,啱晒OL去食🤩。.🍙宮崎南蠻炸雞·弁當($88)Nanban Deepfried Chicken Bento日式宮崎南蠻炸雞·弁當🎏,以一塊日式和風布包好,賣相精緻✨,炸雞大大件之餘,味道仲相當唔錯👍🏻,肉質Juicy入味🤤。旁邊配有兩件日式飯團🍙,熟三文魚同醬油口味,正!草根妹妹推介俾大家試試✌🏻!.☕️髒髒咖啡($42)Dirty髒髒蛋糕就聽過啦,髒髒咖啡你有聽過未?淨係講個名大家都可能想着得到杯咖啡夠晒特別☕️,實際上賣相都真係無得輸🤩,咖啡師將咖啡整到猶豫熔岩爆發嘅一瞬間🌋,將動態嘅畫面變成靜態,犀利💯。.🍰Cheesecake($58)🍰Chocolate Cake ($58).MENU
🍙宮崎南蠻炸雞·弁當Nanban Deepfried Chicken Bento
☕️髒髒咖啡Dirty
Dirty