2024-01-10
一入到場見到個open area我就知道,呢間餐廳我無去錯,絕對係我果杯茶。一大行開放式酒吧,背後收藏唔同時代既黑膠碟,你知啦,酒喎,我樣樣都岩既,尤其是佢地自家製cocktail,選擇多,賣相靚,淨係打卡都夠哂吸引!👇🏻📌S N A C K S - ▪️ Truffle · Fries - $148▫️ 先黎個「黑松露·薯條」,薯條係屬於番薯薯條果隻,炸得金黃香脆,配搭個巴馬臣芝士同埋黑松露醬,比想飲中更加好食!▪️ Spicy Chicken · Cube - $138▫️ 第二樣「香辣岩漿·芝士雞塊」一樣即叫即炸,食落外脆內軟,裡面相當juicy,而且底部厚厚既芝士岩漿,將成個風味增添不少,必食推介!▪️ Grilled Mixed · Sausage Platter - $148▫️ 仲有呢個「炙烤雜錦·香腸拼盤」亦有驚喜,一次過食勻3種唔同地方既香腸,包括台式豬肉腸、糯米腸、韓國雜肉腸,食落完全唔乾身,裡面仲有D肉汁,鹹香十足,配埋德國酸椰菜、芥末醬,夠哂惹味。📌M A I N -▪️ Crab Meat · Carbonara $218▫️ 主菜試左呢個「深海紅蟹肉·明太子卡邦尼扁意粉」,
選擇多,賣相靚,淨係打卡都夠哂吸引!👇🏻
📌S N A C K S -
▪️ Truffle · Fries - $148
黑松露·薯條
▫️ 先黎個「黑松露·薯條」,薯條係屬於番薯薯條果隻,
黑松露·薯條
📌M A I N -
▪️ Crab Meat · Carbonara $218
深海紅蟹肉·明太子卡邦尼扁意粉
▫️ 主菜試左呢個「深海紅蟹肉·明太子卡邦尼扁意粉」,面頭既蟹肉
份量夠多,味道香濃,配搭明太子帶出成個鹹鮮既層次感;
深海紅蟹肉·明太子卡邦尼扁意粉
意粉食落亦有咬口,醬汁唔會太杰身,相當滋味。
📌H I G H B A L L -
▪️ Whisky · High Ball - $98
▪️ Vodka · High Ball - $98
Whisky·High Ball、Vodka·High Ball
▫️ 朝啡夕酒,黎緊夜晚仲唔係HIGHBALL既世界,
呢兩杯「Whisky·High Ball」、「Vodka·High Ball」我夠膽講係我
飲過最爽既HIGHBALL,唔信?你自己試下,我唔Hardsell啦。