初戀呀!我要初戀呀!果種心跳回憶,卜卜聲原來真係好吸引,印象難忘。你諗下無論周星馳既食神定係喜劇之王,都會強調初戀係幾咁美好,對於我呢D細個傻更更,咩都唔知既傻仔,真係好後悔相當年無努力去把握中學時期既青春。到畢業先知咩係愛情,後知後覺,錯過哂呢個階段既戀愛經驗,簡直係浪費左人生咁。Anyway,今晚就係旺角呢間餐廳「日本野」一於搵返初戀既感覺,唔知你地初戀係點咖呢?👇📌晚市定食 -▪ 石燒吉列霜降牛小排 - $178▫ 最鍾意日本呢種石燒技術,可以將牛肉既香味提高更多,係石爐上任自己去調較自己鍾意既質感。而今次呢款牛小排油脂分佈均勻,表面既吉列外皮夠鬆脆,輕輕一燒後已經牛味特別濃郁,煙韌帶少少咬口,幾惹味。另外呢個套餐價包左一碗飯、溫泉蛋,呢個價錢認真食得過!📌晚市丼飯 -▪ 溫泉蛋和風燒牛肉丼 - $158▫ 牛肉丼亦有驚喜,表面牛肉份量十足,而且每塊厚薄平均。經火炙過帶陣陣既焦香味,肉質食落嫩滑煙韌,配上溫泉蛋令成個丼飯更加豐富;搭配埋牛肉醬汁,撈埋珍珠米粒、溫蛋蛋一齊食,送飯真係一絕。📌小食 -▪ 厚燒鰻魚玉子 - $68▫ 呢個厚燒鰻魚玉子睇落夠厚實,裡面包住既鰻魚食落爽脆彈

📌晚市定食 -
▪ 石燒吉列霜降牛小排 - $178

煙韌帶少少咬口,幾惹味。另外呢個套餐價包左一碗溫泉蛋,呢個價錢認真食得過!

📌晚市丼飯 -
▪ 溫泉蛋和風燒牛肉丼 - $158

▫ 牛肉丼亦有驚喜,表面牛肉份量十足,而且每塊厚薄平均。

搭配埋牛肉醬汁,撈埋珍珠米粒、溫蛋蛋一齊食,送飯真係一絕。

📌小食 -
▪ 厚燒鰻魚玉子 - $68

▫ 呢個厚燒鰻魚玉子睇落夠厚實,裡面包住既鰻魚食落爽脆彈牙;
玉子煎得夠乾身,口感唔錯。成舊一齊食口感非常飽滿,兩者既層次亦都好分明,唔錯。

▪ 脆味雞軟骨 - $48

▫ 間中整返碟雞軟骨夠哂過癮,新鮮即炸,入口就夠哂脆身,唔會話太油膩,
表面炸粉較得岩岩好,抵讚。
2020-05-06