2024-05-17
同朋友喺尖沙咀行街,行到攰再加上餓,體力和胃都告急,隨便揀左「里木」消磨下。佢呢度嘅價格平易近人,有眾多選擇,性價比高,我同朋友就俾佢拉住左落去。▶️鐵板燒套餐$980/人◀️套餐拎上嚟個瞬間先係完整,等個肚一時間好滿足。每款食品都製作得精緻,份量足,夠飽口同滿足一餐嘅食慾👍🏽。▶️海鮮沙律◀️海鮮沙律啱啱好,落口新鮮,配上特製醬汁,有種特別的開胃感覺,沙律裡面嘅食材種類豐富,吃到肚都好舒服😋。▶️活龍蝦配自家製蝦膏牛油醬汁◀️佢地呢個火鍋真系一試難忘。活龍蝦配上特製醬汁,加進牛油一齊煮,感覺嚟就是一道精緻而豐富嘅菜式,我會推薦友人黎試吓👍🏽。▶️甘鯛◀️甘鯛呢款魚我食得少,第一次試真系驚艷我。佢嘅肉質挺嫩,再配上齊心調配嘅醬汁,真系好有層次感,一試難忘,非常唔錯👍🏽。▶️活南非鮑魚◀️南非鮑魚喺我嘅心目中係頂級食材,佢呢度嘅南非鮑魚煮嘅就係絕👍🏽。▶️櫻花蝦炒飯◀️呢道菜最吸引我嘅係櫻花蝦,將口感提升到另一個境界。炒飯紮實,飽肚之餘又給人帶來視覺和味覺的享受。好食到喺邊都搵唔到😄。「里木」,一間你想分享比朋友知,又會再三回訪嘅餐廳。你地都黎試試啦!同朋友分享尖沙咀嘅美食之旅,絕對唔會後悔!😄😄
▶️鐵板燒套餐$980/人◀️