2023-09-26
同朋友慶祝生日 知佢勁鐘意食蠔🦪 之前都我已經食過覺得呢間餐廳好好食 收工就同佢一齊去呢間咁hit食蠔既日式料理店♡鐵盒燒生蠔🦪 (半打) $240 ♡ 3隻蠔追加拉克萊特芝士🧀🫕 $43店員一開頭會比我地睇下個鐵盒先 燒完會再打開殼比我地睇 我鍾意食芝士而且我地都未試過加芝士同生蠔一齊食 所以追加左拉克萊特芝士落3隻蠔 就可以原味同芝士生蠔一齊試 店員會將一大個芝士切落去放上生蠔上面 加左芝士又係另一種風味♡北海道海膽釜飯 $380我會稱呢個為日本版既煲仔飯 因為佢個底都有d飯焦 好驚喜 加上海膽既咸鮮味 真係冇得輸 最過癮就係d三文魚籽 撈均個飯之後 d三文魚籽真係啖啖飯都有 每一啖飯都feel到粒魚籽係口腔入面爆開 令到個飯多左一種好特別既口感 加埋飯入面本身有既金菇、本菇同埋櫻花蝦 真係超好食😋😋♡明太子芝士玉子燒🍳 $108明太子玉子燒真係極推 明太子除左係表面之外 入面都極多明太子 當然唔少得有芝士啦 呢啲場面冇勁邪惡既芝士拉絲又點得呢♡牛胸腹肉🐮 $48胸腹肉肉味濃 輕微既鹽 吊一吊牛肉味 就已經好足夠♡雞肝 $38呢度雞肝比出面食到既雞肝更加濃味 內臟愛好者之選♡雞軟
♡鐵盒燒生蠔🦪 (半打) $240
胸腹肉肉味濃 輕微既鹽 吊一吊牛肉味 就已經好足夠
♡雞肝 $38
呢度雞肝比出面食到既雞肝更加濃味 內臟愛好者之選
♡雞軟骨 $38
好少食到雞軟骨唔係炸個種 我都係第一次見到雞軟骨既真身 都唔差同埋好特別
♡免治雞肉 $38
食落去啖啖肉 配埋一個蛋黃醬油 真係絕配 仲會令到個雞更加滑
♡ Houjicha 布丁🍮 $48 食得日本野 又點可以冇個布丁做結尾 佢焙茶既味唔會話好濃 面頭有一層焦糖醬 撈勻佢食 層次會多d 食埋呢個布丁 今日真係大滿足😍