「见字饮啡,享受人生中的ᴍᴇ ᴛɪᴍᴇ」🤍二次探访装修走纯白波希米亚风,2楼有榻榻米可以休息一下,之前觉得咖啡水准OK。☕️ᴄᴏғғᴇᴇ可惜无提供手冲咖啡 (〒︿〒)ʜᴏᴛ ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ (巴西 ʙʀᴀᴢɪʟ sᴏᴇ)估唔到呢只系巴西豆,第一啖甜感咁重,之后慢慢渗出酸味,风味类似提子,后段都有少少苦,冻咗更加酸,可能炒得比较浅,无深烘烧焦味道。❌🍋🥤不是饮品·冻柠茶 $88ʙʟᴀᴄᴋ ᴛᴇᴀ ʟᴀᴠᴀ ᴄᴀᴋᴇ ᴡɪᴛʜ ʟᴇᴍᴏɴ sᴏʀʙᴇᴛ「趁热食的甜品」呢个名真系超吸引,茶味心太软入面爆晒酱,单食会比较偏甜,所以配咗雪葩,而酸酸甜甜的🍋雪葩中和,虽然呢个甜品无柠檬茶风味,但呢个配搭都有花过心思设计。如果心太软外层再觉得焗脆少少同薄少少会再加分,另外对我嚟讲太甜,因为个雪葩都偏甜,尝甜嘅朋友应该会喜欢。-
「见字饮啡,享受人生中的ᴍᴇ ᴛɪᴍᴇ」

🤍二次探访

☕️ᴄᴏғғᴇᴇ

可惜无提供手冲咖啡 (〒︿〒)

ʜᴏᴛ ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ (巴西 ʙʀᴀᴢɪʟ sᴏᴇ)

❌🍋🥤不是饮品·冻柠茶 $88

不是饮品·冻柠茶