2019-08-14 129 浏览
日式火鍋♨️係人都食過,90 分鐘放題都係定律,靚牛🐮、豚肉🐷任你點,啤酒汽水仼你飲,一個價錢食得飽,仲要食得靚,講梗嘅係食放題火題,牛肉都係睇價錢揀級數,我哋揀咗$219嘅澳洲上級穀飼牛餐,岩數之餘仲包埋魷魚🦑、凡立貝、鮮蠔等海鮮無限追加,呢度基本嘅湯底有七種,我哋都冇揀到喎🤪,因為大家都想試下餐廳推介嘅🦑🦐☘️🍋冬蔭公湯底。落左單趁勢睇吓自助區,基本嘅火鍋配料排放得好整齊,另外還有一個泰式嘅角落,提供泰式香茅茶, 泰式紅咖哩,泰式蝦片, 炸雞, 薯格,仲有HAAGEN-DAZ 雪糕任食呀😍😍😍店員先放上一個火鍋🔥,再端來一個泰式蔬菜盤☘️,竹製盤放着的是製作冬蔭公湯的材料,我們按店員講解,先炒香和牛脂肪, 蝦🦐, 魷魚🦑及香料, 最後把湯底注入黑鍋,隨意放入青檸汁🍋、辣椒仔🌶, 我們自己調製酸辣嘅冬蔭公湯真係好好味啊。酸酸辣辣嘅冬蔭公湯,配牛肉,海鮮都好襯,特別係啲香料,惹味又醒神,☀️夏天食火煱揀佢做湯底原來咁正👍👍👍。食火鍋最開心係擺到一枱都係,黑豚肉🐷、和牛🥩淥兩淥就食得, 豬同牛都肉味濃郁,非常新鮮,滲著酸酸辣辣嘅湯汁,特別開胃,我哋三盤三盤咁order,店員爽手無甩底,密集式地奉
日式火鍋♨️係人都食過,90 分鐘放題都係定律,靚牛🐮、豚肉🐷任你點,啤酒汽水仼你飲,一個價錢食得飽,仲要食得靚,講梗嘅係[牛陣],旺角文華廣場好近港鐵出口,約左朋友去呢度,一講就知道🤩🤩🤩

火鍋最開心係擺到一枱都係,黑豚肉🐷、和牛🥩淥兩淥就食得, 豬同牛都肉味濃郁,非常新鮮,滲著酸酸辣辣嘅湯汁,特別開胃,我哋三盤三盤咁order,店員爽手無甩底,密集式地奉上,最正就係食到火辣辣,㷫烚烚,泰式象啤、汽水都任飲 🍻🥤

我哋兩男兩女,女子組就雪糕、蝦片大作戰,男子組就同肉肉拼博,各自精彩,總之AA制就無蝕底,「牛陣」真係啱曬我哋呢D後生仔😉😉😉