好久不見的朋友突然來聚,所以我地兩條友特別搵間好D既餐廳,唔好太多人,食好野之餘可以談心,最後我地都同意黎呢間「松」。一入去就覺得裝修好靚,符合主題,頭頂上全部都是松果剛好6點左右這個時間沒太多人,是餐廳落場後營業沒多久,反正就是清靜,原來餐廳有廂房,不過我們二人就選擇坐Bar位,一邊看師父操刀,一邊閑閑聊。飛魚籽沙律卷,其實類近牛油果卷,面頭有大粒三文魚子、半油果片,再配上大堆飛魚籽,反卷飯包住青瓜絲和蟹柳絲,但入口爽脆,青瓜蟹柳絲點綴了整舊反卷的清新感,夾雜點點沙律醬味道,牛油果軟硬剛好不帶半點草青味,好吃的沙律卷特上壽司拼盤,有拖羅、銀針魚、甜蝦、赤貝、北海道帶子、海膽等等,全部用上赤醋飯先吃海膽壽司,怕紫菜會軟掉不夠爽。海膽份量夠多,但取決於夠不夠新鮮美味,海膽夠哂肉厚,入口軟滑即化,淡出甜味,好好食!北海道帶子肉質肥軟,一口咬落湧出香甜,不配豉油更可原味食出帶子的甜美,整個帶子肉十分飽滿,滿足!朋友吃過銀針魚和赤貝,喜歡吃爽脆口感,大讚一吃就知新鮮,味道實在不錯。尤其拖羅壽司,朋友至愛因此我讓給他吃,他吃過就滿心歡喜,指油脂爆燈,實在好吃到難以形容。野菌麵豉龍蝦尾,龍蝦肉好爽
一入去就覺得裝修好靚,符合主題,頭頂上全部都是松果

野菌麵豉龍蝦尾,龍蝦肉好爽脆,濃濃的龍蝦味配上濃濃的松露味,超級美味,再加上底底的菇,夠香口,令不喜歡吃菇的朋友都搶著吃

銀鱈魚西京燒,甜甜的醬汁非常令人開胃,鱈魚肉非常之滑,根本係滑到一個點,魚肉嫩滑,黏黏的醬汁塗滿鱈魚肉,連不吃魚皮的我都覺得魚皮位要連肉一起吃,如果送飯更加一流

多春魚燒到香口且剛剛好乾身,加上呢3條都係好多春既多春魚,再蘸上少少檸檬汁,微酸但更開胃
日本料理一定唔少得鯖魚,味噌醬煮鯖魚係連湯上,首先第一時間先試碗上白蘿蔔,無渣而且湯底入哂味。鯖魚沒有腥味,不過吃過先前的鱈魚太滑,就覺得魚肉較為實的鯖魚就不是我的菜了,不過實是味道不錯,魚肉不會煮到太鞋
後軸就是要來客甜品啦!蘋果雪葩和柚子雪葩一人一個,富士蘋果味清清甜甜,而且一個份量都好多,夠哂凍,凍到匙羮癡住脷。柚子就酸酸甜甜,十足平飲沖開個D柚子味,兩個都十分好食,食唔停口

今餐都幾不錯,做左個問卷仲有$50 Coupon送,下次可以再約人過黎食餐飯,工作或私聚都好適合