以前可能諗起身邊既朋友可能都會打個電話慰問下。而家?直接打開個IG或者FB page好簡單禁個like,留個comment,再唔係Whatsapp send下sticker囉。都係果句啦,有d野在心中,真係有心見既洗搞咁多野咩?就好似我想去灣仔呢間新開既「Flagship」小店,直接約埋個Friend,去chillchill,話都無咁易!👇📌E n t r é e - ▪ Beets · Feta Salad - $128▫ 前菜先黎個「紅菜頭 · 菲達芝士沙律」,明顯食到蘿蔔乾、亞麻籽、用左意大利黑醋製成既菲達芝士,幾種口感混合好夾,芝士味道相當突出;配上紅菜頭醬汁,成個味道有另一番清新感,幾開胃。📌S o u p -  ▪ Tomato · Cream soup - $78▫ Daily soup每日都有唔同,今日既「番茄忌廉湯」酸甜度較得適中,特別醒胃;要大讚既係質感唔會太稀;相對更creamy更濃稠,對我黎講呢個餐湯絕對完美,性價比之高!📌M a i n - ▪ Daily Fish · Market Papillote - $158▫ 主菜方面用左法式烹調既「紙包 · 蒸盲鰽

📌E n t r é e -
Beets · Feta Salad - $128

▫ 前菜先黎個「紅菜頭 · 菲達芝士沙律」,明顯食到蘿蔔乾亞麻籽、用左意大利黑醋製成既菲達芝士

📌S o u p -
Tomato · Cream soup - $78

📌M a i n -

▫ 主菜方面用左法式烹調既「紙包 · 蒸盲鰽」,今日既Barramundi特別新鮮,而且厚度十足;

切開魚肉裡面透白帶光澤,入口份外嫩滑。而用上香草vegs juice帶出魚肉既清香感,認真唔錯。

Pancetta · Carbonara - $128

▫ 另一主菜我幾鍾意呢個「煙肉 · 卡邦尼意粉」,大量既烤焗過既千層茄子意大利煙肉同埋孔泰芝士
整體入口唔會太油膩意粉掛汁能力極高,食落口感煙韌惹味;加上煙肉肥瘦相間,好似五花腩既形狀,

口感細緻,整體我最鍾意呢道菜!

📌D e s s e r t s -
Frozen Chocolate · Mousse Splash - $68

▫ 最後既甜品朱古力 · 慕絲」以一個藝術既色彩做賣相,而Mousse食落質感幼滑,唔會太甜膩,唔錯。
2020-06-30