2K
尋晚同朋友0黎呢度食dinner, 因為時間早, 唔洗等位. Share 0左個厚燒玉子, 自己食0左一個牛肉湯烏冬, 朋友就要0左個親子滑蛋雞肉丼飯定食.厚燒玉子賣相嚇了我一跳, 三件中間都有瘀黑色. 食落味道超甜, 無蛋味. 咁甜, 個人真係唔鍾意.我個牛肉烏冬... d 烏冬幾有咬口, 味道食落其實同吉之島買0個d 急凍烏冬返屋企煮分別唔大... 個人就覺得滑溜d 會好d. 湯亦太鹹. 不過d 牛肉真係絕頂咁難食, 肥牛片整到又乾又硬, 我去吉野家好過. 結果全碗0野最好食係d 洋蔥! 朋友話佢個親子滑蛋雞肉丼飯係「無味蛋+雞肉湯飯」, 因為1) 無味... 我第一次見人食日式飯要好似廣東人咁自己落豉油. -_-" 2) 碗飯最底下有好多水(會唔會係d 飯落得太多水?), 多到似湯. 賣相亦不敢恭維.Service 幾差, 店員同經理好似0係度鬥黑面咁, serve 0野食/埋單時都有餵狗0既感覺, 分分鐘茶餐廳伙計都無咁悔氣.食完其實幾一肚氣, 不過算啦, 咁0既價錢咁0既質素, 都算成正比! 睇0黎以後都係唔好0黎喇. >_<