去 壽司郎 食期間限定 已經成為左每個月嘅指定動作,第一次嚟上環呢一間,明顯無其他分店咁多人喺度等位,好似唔錯。 今個月嘅主題係「全日本美味市場」(全国うまいもん市),有嚟自日本唔同地方食材嘅限定品。 先嚟來自長崎縣嘅 島原和牛 ,味道同平時嘅和牛好唔同,肉味都幾濃,油感都唔錯,$27真係無輸。三陸產炙燒喜之次,來自東北地域相對地比較少有嘅食材,好食,我地果件唔算好炙,本身魚嘅香氣同口感都好唔錯, $27 真係食左先講。伊佐木 同 油甘魚,正常發揮,我就鍾意油甘魚多啲,香啲北海道產海櫻鱒,呢個都係「無得輸」之選,$17 好抵,如果唔係食飽左呢個一定回頭。 青森產熟帆立貝,呢個都係正常發揮,意料之內嘅好味道。日本產醬漬鯖魚海苔包,海苔包 一向都係我喺壽司郎入面覺得最唔好食嘅野嚟,呢個喺海苔包嚟講就唔係最差,但係對比其他壽司就麻麻地。 早排睇完網上介紹炸池魚,點知咁快就有得食,但係呢個炸池魚壽司就有啲搞笑,上面熱辣辣下面凍冰冰,又夾唔到又拎唔到,完全唔知想點嘅係,不過剩係食個炸池魚 係好食,壽司郎炸物一向有保證。鹽漬沙甸魚,無乜特別,仲要其他一舊有細骨,失望長崎產魷魚鬚天婦羅,其實即係酥

島原和牛

三陸產炙燒喜之次

伊佐木 同 油甘魚,正常發揮,我就鍾意油甘魚多啲,香啲
伊佐木
油甘魚

北海道產海櫻鱒

青森產熟帆立貝,呢個都係正常發揮,意料之內嘅好味道。
青森產熟帆立貝

日本產醬漬鯖魚海苔包

炸池魚

鹽漬沙甸魚,無乜特別,仲要其他一舊有細骨,失望
鹽漬沙甸魚

長崎產魷魚鬚天婦羅,其實即係酥炸魷魚鬚,略嫌油多左少少,但係都唔差嘅
長崎產魷魚鬚天婦羅

午餐