2024-09-30
大角咀有間木系裝修嘅小店,叫享Cafe。室內設置吧枱和餐枱位置,坐得舒服。開放式廚房,可以讓店員跟客人互動,抽氣做得很好,店內完全無油煙味。個人覺得晚餐性價比極高,套餐配上熱茶,是日漬物,餐湯和自選沙律一款。沙律分別有四款可以揀:芥香秋葵、明太子玉子、涼拌菠菜、蔥拌碎蕃茄。全部都好吸引。我同朋友各人叫咗一個餐。慢煮挪威三文魚飯三文魚用比較簡單嘅調味,所以可以食到食材本身嘅高質,煎得好香可以適當地逼出三文魚嘅油份。另外魚肉新鮮多汁無腥味,處理得好好。配搭柚子醬係幾有趣嘅嘗試,亦係第一次咁食,柚子味可以中和再三文魚油份嘅感覺,唔好食兩啖就覺得漏。慢煮西班牙豬肉眼扒豬肉嘅肉質係十分爽軟適中,慢煮完全保留到肉汁同埋肉質嘅滑。調味亦都入哂味,所以一咬落去味道口感都超滿意,同埋肉嘅份量都係好抵食,配搭一個惹味嘅醬汁,係食到停唔到口,撈飯更加係一流。晚市優惠仲有飲品半價,加$20甜品陳皮美式 香橙美式嘅創新嘅配搭,美式加陳皮估唔到都幾得意,咖啡香味加陳皮嘅香氣二合為一。香橙就嘅甜味就比較適合鐘意fruity 啲嘅朋友。威士忌Tiramisu招牌嘅Tiramisu,威士忌味酒精嘅味散得剛剛好,淨係保留
慢煮挪威三文魚飯
慢煮西班牙豬肉眼扒
晚市優惠仲有飲品半價,加$20甜品
陳皮美式 香橙美式
威士忌Tiramisu
招牌嘅Tiramisu,威士忌味酒精嘅味散得剛剛好,淨係保留香味,口感質地較為軟身,食落好滑好creamy.
焦糖芝士,雙層牛角窩夫
爆量芝士,而且芝士味偏濃,配以牛油同蛋味極重嘅窩夫係極品級治癒食物。一定要試。